Een documentaire over de herkomst van ons voedsel

De Netflix-documentaire Poisoned: The Dirty Truth About Your Food opent deuren die normaalgesproken voor het grote publiek gesloten blijven. We krijgen een kijkje achter de schermen van de Amerikaanse voedselindustrie – en die wereld is niet bepaald mals. Veel mensen sluiten namelijk maar al te graag hun ogen voor alle negatieve aspecten van de voedselindustrie, omdat ze stiekem wel weten dat hier van alles niet deugt.

In de nieuwe Netflix-documentaire worden de kijkers echter met hun neus op de feiten gedrukt en geconfronteerd met the dark side van de voedselindustrie. Mocht je jezelf zelden de vraag stellen waar ons voedsel vandaan komt en of dit onze gezondheid eigenlijk wel te goede komt, is het wellicht ook verstandig om de Netflix-documentaire eens aan te zetten. Bekijk hieronder alvast de trailer om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten:

 

Dodelijke ziektes door Poisoned voedsel

De Netflix-documentaire toont onder andere de oorzaak van het voorkomen van dodelijke ziektes als salmonella en e.coli in doodgewone producten als sla, spinazie, kip en pinda’s. Maar ook wordt pijnlijk duidelijk op welke manier het Amerikaanse systeem winst maakt over de rug van burgers en de overheid de volksgezondheid hier ondergeschikt aan maakt. De gevolgen hiervan zijn desastreus: ongeveer 48 miljoen Amerikanen per jaar worden getroffen door aan voedsel gerelateerde ziektes. In de documentaire zijn zodoende akelige beelden te zien van kerngezonde mannen en vrouwen die te maken krijgen met de meest uiteenlopende ziektes, die leiden van haaruitval en huiduitslag tot ziekenhuisopnames en chronische langetermijnproblematiek.

Reacties over Poisoned: The Dirty Truth About You Food

De confronterende beelden in de Netflix-documentaire houden de gemoederen onder de kijkers al een tijdje bezig en vooral op Twitter wordt er veel over gesproken. En dat zijn met name stevige reacties van kijkers die niet perse tevreden zijn met wat ze te zien krijgen: ik wilde stoppen met eten’ klinkt het onder andere. Daarnaast maken verschillende kijkers zich zorgen over de betrouwbaarheid van de producten in de supermarkt. Sommige kijkers kunnen er gelukkig ook de humor en nog van inzien: ‘ik raad aan tijdens het kijken van de documentaire niet te eten.’ De documentaire Poisoned: The Dirty Truth About Your Food is sinds begin deze maand te zien op Netflix.