Netflix maakt een eind aan gedeelde accounts

Costa Rica is een van de eerste landen waar Netflix de nieuwe regels heeft toegepast. In het Costa Ricaanse hulpmenu van Netflix staat dat alle apparaten die één account delen, eens per maand in moeten inloggen en een video af moeten spelen om actief te kunnen blijven. In Nederland gelden de regels nog niet.

Devices die gekoppeld zijn aan een bepaald account moeten verbonden zijn aan de primaire locatie van het account. Devices die niet verbonden zijn aan de primaire locatie van het account worden bij het gebruiken van de streamingdienst mogelijk geblokkeerd.

nieuwe regels netflix account delen en streamen in buitenland vakantie

Als apparaten zich continu buiten de hoofdgebruikers wifi-netwerk bevinden, dan geeft Netflix aan dat ze een eigen account nodig hebben. Dat is mogelijk door een ‘extra lid’ aan het account toe te voegen. Een nieuwe optie, om het account buiten de hoofdgebruiker zijn wifi-netwerk te kunnen gebruiken. Die optie kost minder dan een extra standaard abonnement. In een test in verschillende landen was dat 3 dollar per maand, omgerekend zo’n € 2,75. De hoofdgebruiker betaalt dan voor het abonnement. “Netflix brengt u niet automatisch kosten in rekening als u uw account deelt met iemand die niet bij u woont”, meldt Netflix. Gebruikers zullen daar eerst geïnformeerd over worden in een bericht.  Het is nog niet bekend wanneer Netflix deze nieuwe regels zal invoeren in Nederland.

Maar wat verandert het aan het gebruik van Netflix op vakantie?

Nu vraag je je misschien af hoe het zit wanneer je op reis bent? Maak je geen zorgen. Gebruikers zouden tijdens het reizen gewoon kunnen blijven kijken op hun primaire apparaat. Gebruikers moeten echter wel eens in de 31 dagen verbinding maken met het wifi-netwerk van de hoofdlocatie. Als gebruikers voor lange tijd niet op hun thuisnetwerk Netflix gebruiken, is het mogelijk dat ze de vraag krijgen om het apparaat te verifiëren. Via het e-mailadres of telefoonnummer van de hoofdeigenaar wordt er door Netflix een link gestuurd. Binnen een kwartier moet er een 4-cijferige verificatiecode worden ingevoerd op het apparaat. Je gaat hier dus ongetwijfeld mee geconfronteerd worden wanneer jij besluit een langere reis te maken.