Maestro over het bewogen leven Leonard Bernstein

Maestro is op 2 september tijdens het filmfestival van Venetië in première gegaan. Sinds november is de film in de bioscopen te zien en nu is hij sinds 7 december 2023 dus ook via Netflix te streamen. In deze biografische film krijgt de kijker een kijkje in het leven van dirigent Leonard Bernstein en wordt voornamelijk het indrukwekkende liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen hem en zijn vrouw Felicia Montealegre Cohn Bernstein verteld.

Leonard Bernstein is onder andere bekend van zijn werk voor de musical West Side Story en vele andere Broadway musicals. In 1946 ontmoette hij Felicia op een feest en uiteindelijk stapten ze met elkaar in het huwelijksbootje. Uit dit huwelijk ontstaan hun drie kinderen Jamie, Alexander en Nin. Het mooiste van alles: ze blijven hun gehele leven bij elkaar.

Sterrencast met Bradley Cooper en Carey Mulligan

Niemand minder dan Bradley Cooper kruipt in de huid van Leonard Bernstein. Daarnaast heeft hij de film zelf geregisseerd, mede geproduceerd en deels meegeschreven. Martin Scorsese en Steven Spielberg waren ook betrokken bij de productie van deze film. Geen wonder dat men er hoge verwachtingen van had.

nieuwe netflix film met bradley cooper

Actrice Carey Mulligan speelt de rol van zijn vrouw Felicia en verder zijn er ook andere bekende acteurs en actrices te zien zoals Matt Bomer, Maya Hawke en Sarah Silverman. Kortom, alle ingrediënten voor een succes.

Score en reactie kijkers

Maestro scoort op IMDb een 7.3 van de 10 sterren en ook op Rotten Tomatoes krijgt hij prima cijfers. Zo ontvangt hij namelijk 81% op de Tomatometer en 88% als publieksscore. Een criticus op Rotten Tomatoes schrijft het volgende over deze film: “Onder leiding van een paar krachtige optredens biedt Maestro een aangrijpend overzicht van het leven en de legacy van een enorm talent.” Ook zijn er veel positieve reacties van de kijkers zelf op het internet te vinden. Wij hebben een aantal reacties op X (voorheen Twitter) geselecteerd:

Bekijk hieronder de trailer van Maestro: