De gijzeling in de Apple Store in Amsterdam

Het is alweer bijna twee jaar geleden. In februari 2022 vond er een gijzeling plaats aan het Leidseplein. Een gewapende man van 27 jaar hield urenlang een klant van de Apple Store gegijzeld. Zo’n 70 klanten – die zich schuilhielden tijdens de gijzeling – werden uiteindelijk door de politie in veiligheid gebracht. De gewapende man eiste in totaal 200 miljoen euro aan crypto en vrijheid nadat hij het pand van Apple zou verlaten.

Aan alle hectiek kwam een einde toen de gegijzelde wist te ontsnappen en de Apple Store uitstormde. De gijzelnemer achtervolgde diegene en werd door een wagen van de Dienst Speciale Interventies aangereden, wat hij uiteindelijk niet wist te overleven.

film netflix apple store amsterdam

Netflix werkt aan een film

Vandaag kondigde Netflix aan dat ze deze heftige gebeurtenis gaan verfilmen. De film zal veel schakelen tussen de perspectieven van de verschillende personages. De opnames zullen spoedig beginnen en de regie ligt in de handen van Bobby Boermans.

De productie van de film ligt in handen van Horizon Film en het stuk is geschreven door Simon de Waal. De cast zal bestaan uit grote namen, zoals Soufiane Moussouli, Marcel Hensema, Loes Haverkort, Louis Talpe en Emmanuel Ohene Boafo.

Wanneer we meer weten over de mogelijke releasedatum en de trailer, houden we jullie op de hoogte.