Het meeslepende verhaal van Athena

Regisseur Romain Gavras heeft grote plannen met zijn film Athena, dat is wel te zien. In Athena vertelt hij een heel persoonlijk verhaal over broers die allemaal anders reageren op de dood van hun broer. Eén van de meest opvallende broers is Karim, gespeeld door Sami Slimane. Hoe vastberaden hij is als hij loopt, hoe hij zonder bang te zijn met zijn vrienden praat, en hoe kalm en hoe gecontroleerd hij blijft, het is allemaal echt bijzonder. De hele Netflix-film is van begin tot eind spannend.

Ondanks dat de film ‘maar’ anderhalf uur duurt, is het de moeite waard om er tijd voor vrij te maken. Dit komt vooral door de manier waarop de film is gemaakt. Het is zo boeiend omdat je helemaal wordt meegenomen in het verhaal. De regisseur gebruikt lange opnames, hele lange opnames zelfs. Tijdens die lange opnames gebeurt er ook ontzettend veel. Je kunt overal in het beeld wel iets interessants zien gebeuren, en dat allemaal tegelijkertijd. Het is supervet hoe alles samenkomt, zoals wanneer we dichter bij iemands gezicht gaan en tegelijkertijd een groepje jongens in een bus ziet binnenrijden.

Een verhaal vol actie en spanning

Sommige mensen zeggen over de hoofdrolspeler zelfs dat het lijkt op een modern Grieks ongeluk. Wat er gebeurd is is dat een Franse soldaat vertelt aan de nieuwsverslaggevers dat zijn broer is gedood door de politie de avond ervoor. Maar wat het rare is, is dat zijn broer eigenlijk achter de journalisten staat, en hij gaat heel anders reageren dan zijn oudere broer had verwacht. Wat er daarna gebeurt, is een uitbarsting van geweld. Het is zo avontuurlijk dat je er dagen over kunt nadenken.

Bekijk hieronder de trailer van Athena (bron:YouTube):

 

De reviews van IMDb en Netflix-kijkers

De bekende film website IMDb beoordeelt deze serie met een 6,8 / 10 sterren. Goede voldoende dus. Check hem vanavond! Hieronder vind je nog een aantal reacties van kijkers: