Hoe duur zijn padelrackets normaal?

Als je nog geen geoefende padeller bent, dan weet je waarschijnlijk niet zo goed welke prijzen gebruikelijk zijn voor een racket. Misschien heb je echter wel ervaring met tennisrackets en weet je dat deze over het algemeen erg prijzig zijn. Dat geldt ook voor padelrackets: als je er eentje wil aanschaffen, moet je in ieder geval rekenen op een bedrag van minstens 100 euro voor een prima racket. Deze prijs kan echter oplopen tot wel 300 euro voor de meest geavanceerde en professionele padelrackets. H

et is natuurlijk ook een optie om een padelracket te huren als je geen consequente speler bent. Maar ook dan ben je voor een racket al snel 5 euro per keer kwijt. Reken maar uit: dat betekent dat je na slechts zes potjes padel al een padelracket van Action heb verbrast! De Action-deal is daarom erg voordelig als je af en toe een balletje slaat.

Wat kun je verwachten van het padelrackets van de Action?

De Action stunt op dit moment met drie verschillende varianten padelrackets: de Siux Stone Attack padelrackets, de Siux Stone Avant padelrackets en de Siux Stone 3K padelrackets. Elke variant bezit andere eigenschappen, dus het is raadzaam om even goed te onderzoeken welk racket het beste bij jouw speelstijl past. Wij zullen de karakteristieken van elke variant natuurlijk even snel met je doornemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. De Siux Stone Attack padelrackets zijn 375 gram en hebben een afmeting van 26 bij 3,8 bij 46 centimeter. Ze staan bekend om hun hoge wendbaarheid en hun constructie van koolstofvezels, waardoor de slagkracht en de algehele controle over het racket bevordert. Dit racket beschikt over een effectieve trillingsbsorptie voor extra comfort en is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren spelers.

six stone attack padelracket van action
Siux Stone Attack padelracket (Beekd: Action webshop)

De Siux Stone Avant padelrackets beschikken over hetzelfde gewicht en dezelfde afmetingen. Deze racketvariant staat bekend om zijn wendbaarheid en precisie en absorbeert de trillingen nog net iets beter dan de Siux Stone Attack padelrackets.  Deze variant beschikt namelijk over een geavanceerd schokabsorberend systeem, die de trillingen met wel 50% verminderen en de belasting op je arm en gewrichten vermindert. Bovendien zorgt deze variant voor een betere grip dan de Siux Stone Attack padelrackets. Tot slot zijn er de Siux Stone 3K padelrackets, die gekenmerkt wordt door zijn veelzijdigheid en ronde vorm. Het racket beschikt over een goede balans tussen controle en kracht en is dan ook vooral geschikt voor de gevorderde speler. De demping van dit racket is verfijnd, waardoor er een soepele en comfortabele speelervaring ontstaat.