Waar gaat de Netflix-serie Fauda over?

In de Netflix-serie Fauda besluit de gepensioneerde top-agent Doron Kavillio (Lior Raz) op een dag op zoek te gaan naar de Palestijnse militair die hij dacht eerder omgebracht te hebben. Dit gaat niet helemaal volgens plan, waardoor hij complete chaos veroorzaakt. (Fauda betekent ook letterlijk chaos.) Maar ondanks dat alles niet helemaal loopt zoals de bedoeling was, komt hij er weer achter hoe ‘leuk’ hij zijn baan eigenlijk vindt. Al snel probeert hij weer terug te komen bij het team.

 

Waarom krijgt de serie zo’n lovende kritieken?

Waarom de serie zo populair is komt waarschijnlijk door het perspectief van de serie. Het gaat niet alleen maar om godsdienstfanaten of pschychopatische terroristen. Het zijn vaak juist gewone burgers met gezinnen en banen. De afleveringen duren dan ook gemiddeld maar zo’n 30/40 minuten en eindigen allemaal met een cliffhanger. Er dus altijd reden om door te kijken, dat hebben de makers slim aangepakt.

Dat de serie niet alleen bij de ‘normale kijkers’ in de smaak valt, dat is te zien aan verschillende websites. Zo geeft het welbekende IMDb Fauda een 8,3/10 sterren. Een indrukwekkende score dus!

Alle vier de seizoenen van Fauda zijn gewoon op Netflix te bekijken. Liever eerst even een trailer bekijken? Deze vind je hieronder: