In het Journal of Social and Personal Relationships is een artikel gepubliceerd, waarin onderzoekers aan de Universiteit van Aberdeen (Schotland) hebben ondervonden dat het kijken naar tv-programma’s (tegenwoordig op Netflix) met je partner zorgt voor een betere relatie. Het delen van media (waaronder films en boeken) zorgt ook voor een verbetering van het gemeenschappelijke sociale netwerk in de ‘echte wereld’. Met andere woorden, als je niet op kan schieten met elkaars vrienden, dan kan dit de uitkomst bieden.

Aan het onderzoek hebben 259 studenten (met een relatie van gemiddeld 16,7 maanden) deelgenomen. Uit onderzoek blijkt dat koppels die minder gemeenschappelijke vrienden hadden, maar wel vaker samen media consumeerden, gelukkiger zijn in een relatie dan koppels met meer gemeenschappelijke vrienden (over de periode van het onderzoek).

De onderzoekers stellen dat tv-programma’s de liefde, tussen jou en je partner, niet kan vergelden. Echter heeft de mens een sterke behoefte aan samen zijn, waardoor je door middel van een tv-programma een psychologische betekenisvolle relatie opbouwt met je partner bij het kijken van een tv-serie op Netflix. Op deze manier zorg je voor een betere relatie met je geliefde.

Beloof me dat je het nieuwe seizoen van Suits niet verder gaat kijken zonder mij.. dan doen we dat straks, samen, in bed.

Netflix & Chill is goed voor je relatie. Je merkt straks zelf wel waarom.