Wie zegt dat je de halve wereld moet overvliegen om ongerepte natuur, eeuwenoude dorpen en parelwitte stranden te ontdekken? Het kan veel dichter bij huis. ‘Gewoon’ in europa bevinden zich enkele van de meest ongelofelijke plekken der aarde, die nog niet ontdekt zijn door de grote massa. sommigen zijn moeilijk te bereiken terwijl andere goed locale goed bewaarde geheimen zijn.

De volgende bestemmingen kun jij als een ware pionier ontdekken. Geen toeristische attracties en hordes aan mensen. Jij, de natuur en een adembenemend uitzicht. Gewoon in Europa.

Blagaj is een klein dorpje in Bosnië en Herzegovina. Bij een bezoek aan de Blagaj Tekke, een klooster aan de rand van de Buna rivier krijg je een adembenemend uitzicht en ben je welkom om binnen een drankje te drinken.

man man bestemmingen europa

Het Russische eiland Kizhi is gevestigd in het meer Onega. Op het eiland vind je indrukwekkende bouwwerken. De oude cultuur en gebouwen zijn te bewonderen zonder de hordes aan toeristen.

man man bestemmingen europa

Graciosa Island is een van de Spaanse Canarische Eilanden. Een ongerepte natuur, prachtige stranden en witte huizen die nog ontdekt moeten worden en je kunt er in alle rust duiken.

man man bestemmingen europa

Het eiland Procida is gelegen in de baai van Napels in Italie. Het pitoreske dorpje is klein, kleurig en ideaal wanneer je compleet tot rust wilt komen en lekker wilt eten.

man man bestemmingen europa

Giola is een natuurlijke bron gelegen in Astris, Griekenland. Moeilijk te bereiken, maar wanneer je eenmaal aangekomen bent bij het helderblauwe water besef je dat deze plek een wandeling waard is.

man man bestemmingen europa

La Roque-Gageac is een dorp wat recht tegen een cliff aan is gebouwd. Het dorp wordt beschouwd als een van de mooiste van heel Frankrijk en geeft een prachtig uitzicht over de Dordogne rivier.

man man bestemmingen europa

Kungsleden is een wandelroute in het noorden van Zweden. De route, die in totaal 250 kilometer lang is leidt je door vier nationale parken en reservaten waarbij je bossen, verborgen gletschers en rivieren ontdekt.

man man bestemmingen europa

 

De Azores Eilanden, gelegen aan de kust van Portugal worden gezien als een van de best bewaarde geheimen van de Atlantische oceaan. Bezoek de Azores en ontdek vulkanische grotten, watervallen en weilanden.

man man bestemmingen europa

Albarracín is een klein dorpje gevestigd op de top van de Rio Guadalviar in de Spaanse provincie Teruel. Breng een bezoek aan dit pittoreske dorpje en krijg het gevoel alsof je terug in de tijd gaat.

man man bestemmingen europa

Cirali Beach is gelegen aan de Turkse kust. Hier vind je geen hordes aan ligbedden en zonnebadende toeristen. Een rustige, stille atmosfeer waar je kunt genieten van het heldere water en de mediterraanse zon.

man man bestemmingen europa

Het eiland Palagruza gelegen aan de kust van Kroatië is moeilijk te bereiken en daardoor niet in trek bij toeristen. Dat is de reden dat jij dit eiland moet bezoeken. Een van de beste plekken om te gaan duiken, prachtige stranden en ongerepte natuur.

man man bestemmingen europa