La Casa de Papel spin-off Berlín

In Berlín volgen we Andrés de Fonollos, later bekend als Berlín, tijdens het opzetten van een van z’n grootste overvallen. Hij wil 44 miljoen dollar aan juwelen buit maken bij een van de grootste veilinghuizen in Parijs. Hij heeft natuurlijk wel nog een team nodig om deze overval te laten slagen. Daarvoor stelt hij een eigen team van criminelen samen, zo heeft hij de cybersecurity expert Keila, zijn hoogopgeleide vriend Damián, de losbandige Cameron, slotenmaker Roi en de in wapens en gadgets gespecialiseerde Bruce bij elkaar weten te brengen.

‘Sommige heists zijn, net zoals liefdesverhalen, onweerstaanbaar’, teast Netflix haar kijkers.

De reeks speelt zich af voor de gebeurtenissen in de originele misdaadserie La Casa de Papel en volgt Andrés de Fonollos tijdens zijn hoogtijdagen. We zien in de trailer dat z’n lust voor vrouwen niet iets van de laatste jaren is geweest. Zo probeert hij bijvoorbeeld de vrouw van de man die hij gaat overvallen te verleiden. En hem kennende, gaat dat lukken ook.

 

Herkenbare gezichten in de cast

We zien een aantal nieuwe gezichten voor zijn nieuwe team, Tristán Ulloa (Damián), Michelle Jenner (Keila), Begoña Vargas (Cameron) en Julio Peña (Roi). Maar niet getreurd, we zien ook een paar terugkerende personages. Natuurlijk zien we Pedro Alonso weer in de rol van Berlín kruipen, maar ook Najwa Nimri keert weer terug in de rol van de nietsontziende inspecteur Alicia Sierra. Tot slot werkt Alicia in Berlín samen met niemand minder dan Itziar Ituño die ook terugkeert in haar rol als inspecteur Raquel Murillo.

Waar de twee in La Casa de Papel elkaars bloed wel kunnen drinken, nadat Raquel (toen dus Lisboa) is overgestapt naar het team van ‘de professor’, werken ze nu dus samen om Berlín en zijn ‘bende’ te pakken te krijgen. De serie Berlín is gemaakt door La Casa de Papel-bedenker Álex Pina en Esther Martínez Lobato, hij werkt eerder samen met haar aan de Netflix-serie Sky Rojo.

Berlín is in Nederland vanaf 29 december te zien op Netflix.