Anne with an E, een serie vol verrassingen

Anne with an E vertelt het verhaal van Anne Shirley, een weeskind met een levendige verbeelding en een hart vol dromen. Ze navigeert door een doolhof van uitdagingen, vriendschappen en ontdekkingen.

Maar het verhaal van het jonge personage is meer dan alleen een opeenvolging van gebeurtenissen. Het is een emotionele rollercoaster van opgroeien, liefhebben en jezelf vinden in deze wereld vol verrassingen. Of het nu gaat om haar levendige verbeelding, de complexe relaties tussen de personages of de adembenemende landschappen van Prince Edward Island. De verhaallijn van de serie weet kijkers van alle leeftijden te trekken.

Bekijk hier de trailer van Anne With an E, seizoen 1:

 

De cast met hun eigen persoonlijkheid

De cast van de indrukwekkende serie is heel variƫrend. Amybeth McNulty speelt de rol van de onverschrokken Anne Shirley. Haar levendige uitvoering van Anne brengt het personage tot leven en laat zien hoe veelzijdig ze als actrice is. Dan hebben we Geraldine James en R.H. Thomson die de rollen van Marilla en Matthew Cuthbert op zich nemen. Ze verwelkomen Anne in hun huis in Avonlea.

anne-with-an-e-serie-netflix.jpg

Naast deze actrices en acteur is er nog een veel grotere cast. Denk aan Dalila Bela als de eigenzinnige Diana Barry, Lucas Jade Zumann als de charmante Gilbert Blythe en Aymeric Jett Montaz als de dappere Jerry Baynard. Elk lid van deze cast brengt zijn of haar eigen talent en persoonlijkheid naar de serie.

Lovende recensies op IMDb en Rotten Tomatoes

Anne with an E heeft een indrukwekkende score van een 8,6 op IMDb en een 91% Audience Score op Rotten Tomatoes. Kijkers waarderen vooral de diepgang van de personages, de historische setting en de manier waarop maatschappelijke thema’s worden behandeld. Daarnaast worden de sterke acteerprestaties en doordachte regie geprezen.

Kortom, de recensies voor de serie zijn lovend. Het is een meeslepend avontuur vol emotie, humor en ontroering, dat alle leeftijden zal aanspreken. Ja, ook de mannen die eigenlijk niet van drama houden. Je kijkt de serie op Netflix.