Nieuwe Netflix prijzen

Goed nieuws voor Netflix-abonnees in de Verenigde Staten en Canada, maar misschien iets minder goed nieuws voor de rest van ons. De Netflix abonnementen gaan hier meer kosten. Hoewel er nog geen officiƫle aankondiging is gedaan, is het niet onwaarschijnlijk dat deze prijsverhoging ook zal gelden voor andere landen.

Eerdere prijsstijgingen in Nederland geven ons een idee van wat we kunnen verwachten. Twee jaar geleden werden de prijzen al verhoogd, waarbij het Standaard abonnement steeg van 10,99 euro naar 11,99 euro per maand en het Premium abonnement zelfs van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand ging. Op dit moment betalen Basic-abonnees nog steeds 7,99 euro per maand. Maar dit keer lijken zij er niet onderuit te komen.

Hoewel we nog niet precies weten hoeveel de kosten van de Netflix abonnementen zullen stijgen, kunnen we een schatting maken op basis van eerdere veranderingen en de huidige situatie in Noord-Amerika: Netflix Basic: gaat waarschijnlijk van 7,99 euro naar 9,99 euro per maand. Netflix Standaard: gaat vermoedelijk van 11,99 euro naar 15,99 euro per maand. Als laatste, Netflix Premium: die gaat van 15,99 euro naar 17,99 euro per maand.

netflix abonnementen kosten

Het delen van Netflix-accounts

Een andere verandering, buiten de kosten van de Netflix abonnementen, die eerder dit jaar werd doorgevoerd, is dat het delen van Netflix-accounts met mensen buiten je huishouden niet langer is toegestaan. Dit betekent dat elk huishouden nu een eigen abonnement nodig heeft. Netflix controleert dit onder andere door IP-adressen en apparaat-ID’s te controleren. Als een account nauwkeurig op een ander adres wordt gebruikt, zal er actie worden ondernomen door Netflix.

Als je voorheen je account deelde met vrienden en zij maandelijks een deel van het geld aan je terugbetaalden, kan dit niet meer. Zij zullen hun eigen account moeten hebben. Hoewel Netflix nog wel de mogelijkheid biedt om extra kijkers toe te voegen tegen betaling van 3,99 euro per maand per extra kijker, kan dit voor gezinnen waarvan niet iedereen op hetzelfde adres woont vervelend zijn.

Hoewel prijsstijgingen nooit leuk zijn, kunnen we begrijpen dat Netflix mogelijk hogere inkomsten nodig heeft als gevolg van de productiestop tijdens de acteurs staking in Hollywood. Het blijft echter afwachten wanneer deze staking eindigt en wanneer de prijsstijging precies ingaat.

Dus bereid je maar vast voor! Binnenkort betaal je waarschijnlijk iets meer voor jouw Netflix-account.