Dylan Minnette werd bekend als Clay in 13 Reasons Why

Sinds zijn rol als Clay Jensen in de veelbesproken en soms ietwat controversiële serie van Netflix genaamd 13 Reasons Why uit 2017, is Dylan Minette veranderd in een household name in de tv- en filmindustrie. Recent heeft Minnette toch besloten om iets heel anders te gaan doen met zijn leven, een keuze die voor sommigen misschien verrassend kwam.

Met optredens in grootse televisieserie’s zoals Lost, Scandal, Grey’s Anatomy, Prison Break en Agents of S.H.I.E.L.D., heeft hij toch wel echt flink erg bewezen een uiterst groot acteur in de maak te zijn.

Tijdens een interview op de Zach Sang Show onthulde de 27-jarige voormalig acteur dat hij het gevoel had dat acteren steeds meer als een verplichting begon aan te voelen in plaats van iets wat begon als een vurige passie.

Van hitseries naar gitaar spelen

“Het begon een beetje als een baan te voelen”, deelde Minnette eerlijk. “Ik had het geluk succes te vinden, maar tegelijkertijd begon ik te realiseren dat mijn passie elders lag.”

Voor Minnette draait het allemaal om zijn muzikale carrière. Als medeoprichter en gitarist van de alternatieve rockband Wallows voelde hij een diepgewortelde passie voor muziek die hij niet langer kon negeren.

“Wallows en muziek waren altijd een passie voor ons als groep”, verklaarde hij. “Ik wilde me volledig kunnen wijden aan wat me echt inspireert en voldoening geeft, en dat is muziek maken.”

Hoewel Minnette erkent dat hij enorm bevoorrecht is met zijn succes in de acteerwereld, gelooft hij dat het volgen van zijn hart en zijn ware passies najagen van het grootste belang zijn. “Ik volg gewoon wat natuurlijk en inspirerend aanvoelt op dat moment” aldus Minnette.