Rafael Nadel en zijn kersverse en peperdure smaak voor horloges

Het was geen gewoon horloge dat Nadal om de pols had op de tennisbaan, de Richard Mille RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal is namelijk een kunstwerk wat betreft horloges. Deze exclusieve creatie is een samenwerking tussen Nadal en het superluxe horlogemerk Richard Mille, en belichaamt de perfecte elegantie van zowel de tennisspeler als het horloge.

Aan exclusiviteit geen breek. Ter wereld zijn er slechts 80 stuks van de RM 27-05 (een zeldzaam juweeltje dat de ultieme luxe belichaamt dus). Maar het is niet alleen de exclusiviteit die dit horloge zo bijzonder maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Ben ik nou mijn horloge vergeten?

Het meest opvallende kenmerk van de RM 27-05 is misschien hoe ongelooflijk licht het klokwerkje wel is. Met een gewicht van slechts 11,5 gram voel je bijna niet dat je iets om de pols draagt (wat je niet kan zeggen bij de meeste horloges). Maar laat je niet misleiden door zijn delicate uiterlijk, dit horloge is gebouwd om extreme omstandigheden te weerstaan. Met een tourbillon-mechanisme dat met de hand is opgewonden, kan de RM 27-05 versnellingen tot maar liefst 14.000 g weerstaan, wat een dubbel record is voor een horloge met een tourbillon.

Maar al deze technische hoogstandjes komen natuurlijk met een torenhoog prijskaartje. De winkelprijs van de Richard Mille RM 27-05 Flying Tourbillon Rafael Nadal is maar liefst 1,11 miljoen euro! Een bedrag dat voor de meesten van ons in ons gehele leven buiten het realistische bereik lijkt te liggen, maar voor degenen die zich het ultieme symbool van behoorlijk wat exclusiviteit en vakmanschap kunnen veroorloven, is het een investering die zijn gewicht in goud waard is.