Hoe gedragen neppe vrienden zich?

Sommige mensen lijken heel aardig, maar zijn dat in werkelijkheid absoluut niet. Ze willen niet onbeleefd zijn maar overschrijden vervolgens wel altijd je grenzen binnen de vriendschap. Neppe mensen pik je er eigenlijk zo uit als je weet waar je op moet letten. Ze hebben namelijk gemeenschappelijke eigenschappen die ze allemaal gemeen hebben. Daarom zetten wij deze dingen even voor je op een rij.

 

1. Neppe vrienden zijn onzichtbaar

Niet letterlijk natuurlijk, was het maar zo’n feest. Maar ze hebben een soort sfeer van onzichtbaarheid om zich heen hangen. Ze luisteren niet echt naar wat je zegt en lijken niet echt in het moment te zijn. Terwijl ‘echte’ vrienden juist blij zijn om je te zien en écht luisteren als je iets te vertellen hebt.

2. Neppe vrienden wachten totdat de bom barst

Het lijkt er een beetje op alsof neppe vrienden altijd zitten te wachten op teleurstelling. Als je ze zou vragen hoe het gaat, dan is alles helemaal prima en oké. Maar op het moment dat er ook maar iets gebeurt dat ze niet aanstaat, dan barst de bom ineens. Ze zijn er niet eens verrast als er iets teleurstellends gebeurt omdat ze er al op zaten te wachten.

goede slechte vrienden

3. Neppe vrienden rollen constant hun ogen naar je

Ergens een mening over hebben kan natuurlijk en als je iets niet aanstaat dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar neppe mensen zullen, telkens als je ook maar iets vervelends of verkeerds gedaan hebt, hun ogen naar je rollen. Vaak doen ze dit ook als ze denken dat jij ze niet kunt zien. Maar als je het dan toch ziet, dan weet je eigenlijk al genoeg.

4. Neppe vrienden hebben constant een oordeel klaar

Neppe mensen zijn er echt verbaasd over dat je misschien geen oordeel hebt over iemand. Echt aardige mensen zullen niet snel over iemand oordelen, omdat ze het simpelweg niet nodig vinden. Neppe mensen oordelen over je uiterlijk en je doen en laten. Altijd maar hun mening geven, terwijl niemand daar echt anders van gaat worden.

5. Neppe vrienden zijn ongemakkelijk in sociale situaties

We willen hiermee natuurlijk niet zeggen dat iedereen die ook maar een beetje ongemakkelijk is in het openbaar een nep persoon is. Neppe mensen zijn heel erg bang om afgewezen te worden als ze je bijvoorbeeld proberen te helpen. Daarom wachten ze eigenlijk altijd totdat iemand anders het hen zal vragen. Echt aardige mensen zullen altijd een manier vinden om je te kunnen helpen. Het kan zijn door je even te helpen met het tillen van een tas, of je op te moeten halen omdat je gestrand bent met de trein. Ze zullen een manier vinden om je te kunnen helpen zonder dat je er naar hoeft te vragen.

Er lopen soms mensen tussen die deze signalen afgeven, maar nog steeds heel aardig zijn. Maar mocht je iemand als vriend willen die echt beter voor je is en je goed laat voelen, dan kun je personen met deze eigenschappen misschien toch maar beter vermijden.

Vaak weten we niet zo goed hoe we mensen moeten lezen, net zoals bij neppe mensen. Maar wil je weten dat iemand je leuk vind? Dan zijn er 5 subtiele signalen dat iemand je leuk vindt.