Leuke Nederlandse podcasts over sport Spotify

De echt interessante podcasts heb je een stuk sneller gevonden, bovendien is luisteren een stuk makkelijker dan zelf hele lappen tekst lezen.  Deze leuke podcasts over sport op Spotify willen we je daarom ook niet onthouden.

1. Voor Feyenoorders – De Dick voor Mekaar podcast

Ben je fan van Feyenoord, dan mag je de Dick Voor Mekaar Podcast niet missen. Het is een van dé meest interessante sportieve podcasts  over Feyenoord! Schrijver en Feyenoord-expert Michel van Egmond maakt samen met Martijn Krabbendam de podcast waarin de belangrijkste en minder belangrijke zaken rondom Feyenoord worden besproken.

2. De derde helft

De Derde Helft is een meer algemene podcast over alles wat te maken heeft met de Eredivisie. Voetbal en alles wat daarmee te maken heeft komt op onorthodoxe wijze aan het licht. Op een geheel eigen manier wordt vooruit gekeken naar het weekend en wat je mag verwachten op voetbalgebied.

3. Neutrale kijkers

Als je het antwoord wil weten op de eeuwenoude vraag ‘waarom kijken we voetbal?’ is Neutrale Kijkers de podcast die je niet mag missen. Yordi Yamali en Peter Buurman nemen je mee op reis naar het antwoord.

4. Beter, Sneller, Sterker

Martyn de Jong van Men’s Health en Qmusic-dj Jordi Warners presenteren ‘Beter Sneller Sterker’. In de podcast komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord en vertellen je hoe je de beste, snelste en sterkste versie van jezelf kan worden.

5. F1 aan tafel

Ook voor de autosport en dan met name de Koningsklasse zijn er diverse podcasts. In Formule 1 Aan Tafel word je volledig bijgepraat over alles wat te maken heeft met de Formule 1. Naast Olav Mol brengen experts, journalisten, coureurs en anderen je helemaal op de hoogte wat betreft de koningsklasse van de autosport.

6. De Cor podcast

Sparta en Excelsior mogen dan wel bittere rivalen zijn, dat geldt niet voor Bart Vriends, Maarten de Fockert en Thomas Verhaar. Het lijkt wel alsof de drie jongens dikke vrienden zijn zijn en dat zorgt voor een bijzonder interessante podcast over voetbal.

7. Eindbazen

Heb je een bijzondere prestatie geleverd, dan krijg je al snel de eretitel ‘eindbaas’ aangemeten. Dergelijke mensen staan centraal in de podcast van Michel Vos en Wiggert Meerman. Hier komen de mensen aan bod die je anders zelden hoort of ziet. Denk aan mensen die actief zijn in bijvoorbeeld de sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie!

8. Bij Andy in de auto

Andy van der Meijde behoeft geen enkele introductie en waarschijnlijk heb je al vaker dan eens zijn YouTube filmpjes gezien waarin hij BN’ers in zijn auto meeneemt. De podcast-versie is niet anders: profvoetballers, BN’ers, artiesten en influencers komen aan de beurt en dat levert vaak interessante gesprekken op.

9. Kick-off met Valentijn Driessen

Valentijn Driessen is het gezicht van de Telegraaf als het gaat om voetbal. Hij praat je helemaal bij over het Eredivisie-weekend, afgewisseld met interessante stellingen, clubnieuws en vragen van luisteraars.

10. Het geluid van sport

Het geluid van sport is net even anders dan de meeste sportieve podcasts. Bizarre en slimme vragen worden behandeld naast alles wat je altijd al had willen weten, maar wat vaak wordt vergeten. Denk aan vragen als:  wat horen synchroonzwemmers onder water en hoe klinkt een roeiboot? Steven Dalebout is je gastheer in deze podcast over sport.

Ben jij meer fan van spannende verhalen? Check dan de 10 Nederlandse true crime en misdaad podcasts op Spotify.