De mooiste Nederlandse plus-size modellen

Natuurlijk kennen we allemaal de mooie dames die meedoen aan Hollands Next Top Model. Je hoort echter wat minder over de prachtige vrouwen die deelnemen aan onder andere het programma Curvy Supermodels.  We vinden dat toch ook heel mooi, vrouwen met een maatje hier en daar meer. Officieel – in de modewereld – word je tot een plus-size model gerekend wanneer je een maatje hebt tussen de 38 en 42-44.

Natuurlijk hebben we al een lijst met de mooiste plus-size modellen ter wereld, maar nu hebben we het iets dichterbij huis gezocht. Dit zijn de 4 mooiste plus-size modellen in Nederland:

Joann van den Herik

Ze werd derde bij Curvy Supermodels en heeft sindsdien een groot portfolio opgebouwd. Ze staat zowel in Amsterdam als in New York getekend bij modellenbureaus. Ook heeft ze een boek geschreven. “Veel jonge mensen zijn zo geobsedeerd met voldoen aan bepaalde standaarden, dat ze gewoon een deel van hun jeugd kwijtraken. De allerbelangrijkste relatie die je hebt in je leven is met jezelf. Zelfacceptatie is een voorwaarde voor geluk”, aldus Joann.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joann (@joannvdherik)

Daniëlle van Grondelle

Ze wordt de ‘plussize zusje van Doutzen Kroes’ genoemd, omdat ze al vijftien jaar meedraait aan de internationale modetop. Ze heeft jaren in New York gewoond maar heeft haar weg teruggevonden naar ons regenachtige kikkerlandje. Een bekend gezicht heeft ze ook, ze doet namelijk reclame voor de Hunkemöller.

Jill Kortleve

Jill Kortleve werd oorspronkelijk ontdekt als model door haar beste vriendin, die het bureau The Movement Models in Amsterdam oprichtte. Ze was ook de eerste plus-size model die deelnam tijdens de Paris Fashion Week. Ook heeft ze voor merken als Alexander McQueen, Valentino, Micheal Kors Jacquemus en Kate Spade gelopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jill Kortleve (@jilla.tequila)

Isadee Jansen

Niet alleen staat ze al jarenlang in de FHM500, maar ook was zij de winnaar van het televisieprogramma Curvy Supermodels in 2018. Dit won zij toentertijd op 19-jarige leeftijd. Ze nam het onder andere op tegen Joann, die ook op deze lijst staat. Vele mensen noemden haar een terechte winnaar en konden niet wachten om haar eerste professionele opdrachten te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Isadee Jansen (@isadeejansen)