Jarno Opmeer zijn winst en is wereldkampioen F1 Esports

Jarno Opmeer is Esporter en vertegenwoordigt het Formule 1-team van Mercedes. Hij heeft zich op donderdag verzekerd van de titel in de F1 Esports Series. Dit was niet de eerste keer voor hem. Vorig jaar speelde hij voor het team van Alfa Romeo en won hij ook. De Nederlander had tijdens de finale ronde een vierde plek en reed zich zo op het virtuele Interlagos naar de titel. Daarvoor had hij al op een overtuigende wijze gewonnen in het virtuele Mexico.

Jarno stond tweede en had nog één naaste belager om van zich af te schudden in de laatste race. Dit was Frede Rasmussen van het Red Bull Esportsteam. De Deen reed knap naar de finishlijn. Jarno Opmeer hield zich koel en reed als vierde de finishlijn over. Opmeer had het dit seizoen niet altijd even makkelijk, net als onze held Max Verstappen. In de kwalificatie wist Opmeer niet altijd Q3 te bereiken, maar in de races maakte hij dat meer dan goed. Wat Jarno een winnaar maakt is zijn consistentie en racepace. Hij wist zo uiteindelijk de titel te pakken. Zo wist zijn team, Mercedes, beslag te leggen op een mooi deel van de totale prijzenpot van 750.000 euro.

Hieronder zie je een video van een virtuele race:

Jarno heeft in totaal vier overwinningen binnen gesleept en in totaal heeft hij zeven keer een podiumfinish gehad. In totaal kwam hij tot 195 punten in twaalf races. Rasmussen, die bij de laatste race als eerste eindigde, bleef steken op 187 punten. Andere Nederlanders, Matthijs van Erven en Thijmen Schutte, eindigden op de achttiende en 21e plek in het klassement.