Afvallen is moeilijk, maar mogelijk

Misschien zie je het wel overal om je heen gebeuren, maar lukt het zelf niet: afvallen. Veel mensen zijn om wat voor reden dan ook niet tevreden met hun lichaam. Het kan gaan om medische redenen of omdat je je gewoon niet goed voelt in je lichaam. Iets wat je dan zou kunnen doen is afvallen naar een bepaald streefgewicht. Toch lijkt dit lastiger te zijn dan je in eerste instantie denkt. Veel mensen denken dat ze niks meer mogen eten en juist ontzettend veel moeten bewegen. Dit is alleen niet de juiste manier om het afvallen voor elkaar te krijgen en is zeker op lange termijn helemaal niet vol te houden. Maar wat moet je dan wel doen?

De Nederlandse broers Jeroen en Bas Meijerink hebben een antwoord op deze dringende vraag. Zij ontwikkelden de afval-methode Een Maatje Minder, die super effectief lijkt te zijn.

Beide broers hebben een achtergrond in voeding en gezondheid

Om een afval-methode te kunnen ontwikkelen is het ook belangrijk dat je naast een passie, ook nog eens veel verstand hebt van voeding en gezondheid. En dat is precies wat Jeroen en Bas hebben. Jeroen heeft een achtergrond in gewichtsconsulent en Bas heeft een Master of Science in de sportkunde.

Beide heren zijn al meer dan tien jaar bezig met een gezonde leefstijl en hebben zowel in hun privéleven als op academisch gebied veel kennis en ervaring opgedaan met het onderwerp. Uiteindelijk was het de hulpvraag van hun moeder die de jongens aan het denken zette. Hun moeder wilde al jaren afvallen maar niks werkte voor haar. Haar zoons wilden haar graag helpen en gingen op onderzoek uit. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de ontwikkeling van de afval-methode. Maar hoe werkt deze methode dan precies?

Met maar vier principes vliegen de kilo’s er voor altijd af

Na het vele onderzoek bleek alle informatie heel erg tegenstrijdig te zijn. Toch kozen Jeroen en Bas ervoor deze tegenstrijdigheden een kans te geven. Uiteindelijk kwamen zij tot vier basisprincipes. Nummer 1: zij geloven dat voeding voor zo’n 80% bepaalt in hoeverre je gezond leeft. Op twee staat dat zij geloven in kwaliteit boven kwantiteit. Het derde principe is dat er snel resultaat te zien moet zijn om de motivatie te behouden. Helaas is er geen one-size-fit-all dieet en dat is dan ook waarom dat bij hun op nummer vier staat. De afval-methode is ontworpen met het vrouwelijke lichaam in mind. Omdat bijna alle processen in het lichaam uiteindelijk door hormonen worden geregeld, is dit is een belangrijk punt: het biologische lichaam van mannen en vrouwen kunnen sterk verschillen. En zeker voor vrouwen in de overgang kan afvallen een hele lastige opgave zijn. Toch zijn de stappen van deze afval-methode ook goed uit te voeren als man en zal je ook resultaten gaan zien. Wil je de fijne kneepjes van de methode helemaal weten? In deze video’s leggen broers Jeroen en Bas precies uit wat hun methode inhoudt: