De Ferrari GTC 4 Lusso T is een meer dan prima daily driver

Om deze auto mooi te vinden hoef je absoluut geen Ferrari-liefhebber te zijn. De Ferrari GTC 4 Lusso T is namelijk een enorme sportwagen die plaats biedt voor vier personen. Wanneer je op zoek bent naar een unieke familieauto heb je aan deze Ferrari dus een goede. Al leent de wagen zich wel meer voor een rondje op het circuit dan een tripje naar het pretpark. Hoe dan ook, de GTC 4 Lusso T is een prima daily driver en makkelijker inzetbaar dan bijvoorbeeld de Ferrari Enzo.

Vergelijking met de FF-serie van Ferrari

De Ferrari GTC 4 Lusso T werd na de eerste productie in 2016, veelvuldig vergeleken met de FF-serie van het Italiaanse automerk. Veel autoliefhebbers waren destijds erg kritisch over het nieuwe model, terwijl er wel degelijk een aantal grote veranderingen ten opzichte van de FF-serie. Zo vonden er voornamelijk een hoop verbeteringen plaats onder de motorkap. De motor bleef eenzelfde V12, maar het vermogen werd wel verhoogd naar maar liefst 610 pk. De wagen heeft daardoor nog geen 3,5 seconden nodig om vanuit stilstand naar de 100 km/u te versnellen. De topsnelheid van deze sportieve gezinsauto ligt op een duizelingwekkende 335 km/u! De kinderen zullen dus nooit te laat op school zijn!

‘Grigio Silverstone’

Los van het krachtige innerlijk is de auto ook aan de buitenzijde om door een ringetje te halen. De foto’s zeggen meer dan duizend woorden, dit is een absolute parel. De kleur wordt door de autodealer omschreven als ‘Grigio Silverstone’, wat neerkomt op een grijsachtige lak. Aan de achterzijde van de auto vinden we vier uitlaten terug die voor de nodige kabaal kunnen zorgen. Ook de 20 inch lichtmetalen Forged velgen trekken de aandacht. Deze beschikken over een zogeheten vijf-arm design waardoor ze de gigantische gele remklauwen duidelijk zichtbaar maken. Op de voor-, achter- en zijkant van de auto is het legendarische Ferrari-logo terug te vinden. Als kersverse eigenaar van deze lijpe Ferrari GTC 4 Lusso hoef je dus niet bang te zijn dat mensen de wagen verwarren met een ander automerk!

Sportstuurwiel met F1-schakeling

Zo luxe als de wagen aan de buitenzijde is, zo luxe is deze Ferrari ook aan de binnenkant. In deze kar zit je namelijk als een vorst. Dat is te danken dan de hoogwaardige sportstoelen die zijn uitgevoerd in een zogenaamde Daytona-style. Deze zijn elektrisch verstelbaar en beschikken bovendien over een geheugenfunctie zodat je de stoelen niet steeds opnieuw hoeft in te stellen.

Achter het sportstuurwiel in carbon komt het ware racemonster in je naar boven. Ook de welbekende F1-schakeling nodigt erg uit om de wagen flink op z’n staart te trappen. Wanneer je dan moeiteloos de 300 km/u passeert, is dat ook voor de bijrijder makkelijk te zien. Het hypermoderne dashboard is namelijk helemaal doorgetrokken naar de bijrijderskant. Daar kan bijvoorbeeld een muziekplaylist worden ingesteld, de snelheid worden afgelezen en het aantal touren in de gaten gehouden worden. Ook als bijrijder beleef je dus veel qua rijervaring. Dat geldt niet enkel voor degene achter het stuur!

Absurde vraag- en leaseprijs

Tijdens ritten op hete dagen kan het glazen panoramadak worden geactiveerd. Helaas verandert de Ferrari GTC 4 Lusso dan niet in een cabrio, maar toch kan er even genoten worden van frisse wind door de haren. Dat is overigens de duurste frisse wind die je ooit gevoeld hebt, want deze prachtige auto kost een flink zakcentje. De nieuwprijs ligt op ruim 375.000 euro, maar dit specifieke exemplaar verkeerd niet meer in fabrieksnieuwstaat. De wagen heeft inmiddels bijna 14.500 kilometer gelopen en heeft daarom een waarde van 239.880 euro!

Als dat te hoog gegrepen is, bestaat er ook nog de mogelijkheid tot leasen. Daar is echter een flink maandinkomen voor nodig. Wanneer je de auto niet op de zaak least, maar gewoon als particulier moet er iedere maand zo’n 5.350 euro worden afgetikt! Daar is wel een erg goedbetaalde baan voor nodig!