De unieke Audi RS6-R ABT

De RS6 van Audi is momenteel razend populair en daarom komen we de wagen, ondanks het flinke kostenplaatje, regelmatig tegen op de snelweg. Toch is er ook binnen dit model sprake van baas boven baas. Als je er zeker van wil zijn dat jouw Audi RS6 de dikste van Nederland is, valt de aanschaf van dit specifieke exemplaar sterk aan te bevelen. Deze Audi is namelijk voorzien van een zogeheten -R ABT pakket. Wereldwijd zijn er slechts 125 wagens die over dit hoogwaardige pakket beschikken. Met de Audi RS6-R ABT heb je dus een uiterst zeldzaam exemplaar te pakken. Het klinkt alsof je voor dit soort exclusiviteit naar Dubai moet vliegen, maar niets is minder waar. Deze fantastische auto is gewoon te bewonderen in Best hier in Nederland!

Eigenlijk spreken de foto’s voor zich. Van buiten is deze auto dé droom van iedere man. Vooral de kleur, die zich nardogrijs noemt, staat de auto erg goed. De sportiviteit van de auto wordt extra benadrukt met het carbon optiekpakket en de luidruchtige uitlaten (vier stuks maar liefst). Ook de gigantische velgen in het zwart en de rode remklauwen dragen hun steentje bij. Het oog komt dus helemaal niets te kort, dat mag duidelijk zijn.

From the racetrack to the road

Onder de motorkap gaat deze golf aan luxe en exclusiviteit rustig verder. De motor is goed voor zo’n 740 pk en beschikt bovendien over een ABT-Turbocharger. Met deze Audi RS6-R ABT zou je een snelheid moeten kunnen bereiken boven de 320 km/u. Het is immers niet voor niets dat de tekst ‘From the racetrack to the road’ op de motor is gegraveerd. Als bestuurder van deze leipe wagen ben je dus gegarandeerd de baas van de weg! De ABT Aerodynamica moet ervoor zorgen dat hoge snelheden ook moeiteloos te bereiken zijn. Daarom is er gedacht aan een frontspoiler, side blades, sportieve spiegelkappen en een dakspoiler. Het winnen van een straatrace gaat met deze Audi met twee vingers in de neus!

Sportief interieur met Formule-1 opties

Als de buitenzijde zodanig luxe is mag dat aan de binnenzijde uiteraard niet anders zijn. Goed nieuws, dat is het ook niet. Deze auto beschikt werkelijk over alles, ook wat betreft het interieur. Achter het stuur zit je namelijk als een absolute vorst. Deze Audi heeft zogeheten Supersportstoelen die elektrisch verstelbaar zijn. Van de toekomstige eigenaar wordt dus wel verwacht dat er flink gas gegeven wordt met deze wagen. Dat zien we ook terug op het stuur. Hier is een zeer populaire F1-schakeling geïnstalleerd. Hiermee kan je heel snel en sportief schakelen. Dit schakelsysteem is erg gewild bij de liefhebbers van autosport. Tijdens het rijden waan je jezelf dus als Max Verstappen op het circuit!

Gigantische vraagprijs

Je begrijpt dat een auto als deze niet weinig kost. Momenteel hangt er een prijskaartje aan deze Audi RS6-R ABT van bijna 270.000 euro. In vergelijking met de nieuwprijs valt dat nog wel mee. Wanneer je deze auto vers uit de fabriek koopt kost hij ruim 356.000 euro. Het verschil van 86.000 euro zit hem dus in de kilometerstand van bijna 15.000 kilometer. Dat is gelukkig enkel op het dashboard te zien en valt verder niet aan de auto af te lezen. Het komt niet vaak voor dat één van de 125 exemplaren van deze wagen te koop staat. Grijp deze unieke kans aan mannen!