Je eigen tiny house bouwen

Het bouwen van tiny houses heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, zowel in stedelijke als landelijke omgevingen. Deze kleine huizen, vaak niet groter dan enkele tientallen vierkante meters, bieden een unieke en aantrekkelijke levensstijl voor mensen die op zoek zijn naar meer vrijheid, financiële onafhankelijkheid en een duurzamer bestaan. En wat is nou nog leuker dan ook nog eens je eigen tiny house zelf bouwen?

Veel mensen zijn nauw betrokken bij het ontwerpen en maken van hun eigen tiny house. Dit brengt alleen zowel uitdagingen als plezier met zich mee. Aan de ene kant is het een creatieve en lonende ervaring, waarbij je je eigen unieke woonruimte kunt ontwerpen en bouwen. Aan de andere kant zijn er uitdagingen, zoals het werken met beperkte ruimte en het vinden van duurzame en betaalbare bouwmaterialen. Laura en Reinder weten er alles van: dit koppelt bouwt eigen tiny house.

Koppel bouwt eigen tiny house voor maar 30.000,- euro

Dat het maken van je eigen tiny house zowel uitdagingen en veel plezier met zich mee brengt, is voor Laura en Reinder geen geheim. Dit koppelt bouwt namelijk hun eigen tiny house. In een video van het YouTube-kanaal TinyDocu nemen zij de kijkers mee in hun verhaal. Laura en Reinder zijn al aardig wat jaren samen en zijn op een gegeven moment toe aan hun eigen woonplek. Reinder vertelt altijd al de droom te hebben gehad om een eigen woning te bouwen. Laura daarentegen voelt meer voor duurzaam wonen. Na wat jaren nagedacht te hebben komt uiteindelijk Laura’s moeder met het idee dat een tiny house misschien wel wat voor ze is. En zoals ze zelf al zeggen: “één en één was twee.”

Hun tiny house staat verhoogd en ze hebben alles helemaal zelf in elkaar gezet: van het verzamelen van ideeën tot het uittekenen van het ontwerp en het uiteindelijk in elkaar zetten. In totaal duurde het bouwen negen maanden en Laura vertelt dat ze dat puur in hun vrije tijd hebben kunnen doen vanwege school en werk. Al met al heeft het koppel het voor elkaar gekregen het gehele huisje te hebben gebouwd voor maar €35.000,-. Duurzaam en minimalistisch wonen hoeft dus zeker niet duur te zijn. Benieuwd naar de details van hun verbouwing? Check dan deze video:

Lees ook: Stel bouwt met slechts €30.000 een formidabel ingerichte tiny house.