Wat moet je eten om je metabolisme te versnellen?

Een paar weken minder eten lukt wel en die wekelijkse gang naar de sportschool is ook niet echt een probleem. Het volhouden is dat wel. Toch zijn er manieren om je gewichtstoename te hacken met enkele simpele tips. De echte truc is namelijk het kiezen van de juiste voedingsmiddelen. Nu zal je ook wel weten dat een vezelrijk dieet verstandig is om minder snel honger te hebben. Wat nog veel beter werkt is voeding om je metabolisme te stimuleren. Met onderstaande producten ga je jouw verbranding in de hoogste stand zetten en zo wordt afvallen toch een stuk realistischer.

 

Spaanse peper en paprika

Pittig eten zorgt voor een vlotte verbranding. Mocht je dus gek zijn op Spaanse peper en paprika, dan zit je goed. Naast het feit dat ze rijk zijn aan capsaïcine wat zorgt voor de pittige smaak, beïnvloedt dit ook je metabolisme. Nog een voordeel: het zorgt er ook voor dat je eerder vol zit waardoor je dus minder calorieën binnen krijgt. Wil je echt afvallen, dan zijn paprika en Spaanse pepers je beste vrienden.

Paranoten

Het consumeren van noten is een prima idee om af te vallen. Dit komt vooral doordat bepaalde noten veel selenium bevatten, een stofje wat helpt om je metabolisme te verhogen. Naast die positieve eigenschap is het ook gunstig voor je immuunfunctie, bovendien bevatten paranoten veel eiwitten en vetten waardoor je eerder een verzadigd gevoel hebt. Je eet dus minder terwijl je wel sneller vol zit. Eet overigens niet teveel noten: 55 microgram selenium per dag is meer dan genoeg. Daar zit je al snel aan als je de Braziliaanse paranoten eet. Die bevatten namelijk al snel 68 – 91 microgram.

Lijnzaad

Eiwitten, vitamines en andere vezelrijk voedingsstoffen zijn belangrijk om je metabolisme op peil te houden. In dat opzicht is lijnzaad essentieel. Bijkomend voordeel is dat het niet alleen helpt om meer af te vallen, het is ook een probaat middel om diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten te voorkomen. Je stimuleert dus niet alleen je verbranding, maar je zorgt ook voor een optimale gezondheid.

lijnzaad-eten-afvallen-metabolsime-versnellen

Lijnzaad bevat namelijk niet alleen vezels, maar ook eiwitten, omega-3 vetten en antioxidanten. Mocht je dat niets zeggen: het zorgt ervoor dat je lichaam ook goed bewapend is tegen tal van ontstekingen. Denk bijvoorbeeld aan welvaartsziektes als artritis, auto-immuunziekten, kanker en hart- en vaatziekten.

Eieren

Eieren zijn niet alleen gezond vanwege de aanwezige proteïnes, het zorgt er ook voor dat je jouw metabolisme een flinke boost kan geven. Voor het verteren van de eiwitten moet je lichaam flink aan de slag. Het is nou eenmaal makkelijker om vetten en koolhydraten te gebruiken en af te breken. Door meer eiwitten te nuttigen dwing je jouw lichaam dus om een stuk actiever te worden en dat zorgt voor meer succes tijdens het afvallen. Dat is overigens geen loze stelling. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een eiwitrijk dieet een hoger metabolisme hebben. Kom maar op met die gekookte eitjes!

Linzen

Wil je echt flinke stappen zetten, overweeg dan ook linzen. Net als peulvruchten hebben linzen een positieve impact op het voorkomen van een slecht functionerend metabolisme. Bijkomend voordeel is dat linzen ook een gezonde darmflora stimuleren. Kortom, een win-winsituatie.

Koffie

Te veel koffie is niet, behalve als je serieus gewicht wilt verliezen. Een van de positieve eigenschappen van cafeïne is dat het helpt om de verbranding te verbeteren. Je doet er overigens verstandig aan om je koffie gewoon zwart te drinken, bij voorkeur zonder suiker. Op die manier profiteer je optimaal van het gewenste effect.

koffie drinken afvallen

Groene thee

Niet alleen koffie is goed in de strijd tegen de kilo’s, ook groene thee is een prima hulpmiddel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het drinken van vier kopjes thee per dag zorgt voor een beter metabolisme en een lager BMI. Kom maar op met die thee dus.

Gember

Je zou denken dat de zoete smaak van gember juist funest is al het gaat om het beheersen van je lichaamsgewicht. Het tegendeel is juist waar. Gember is naast een prima smaakmaker, ook ideaal als hulpmiddel om af te vallen. Het zorgt namelijk voor een hogere lichaamstemperatuur waardoor je verbranding toeneemt. Dat wil niet zeggen dat je altijd gember moet eten, teveel is namelijk niet goed. Wil je het goed aanpakken, drink dan gewoon gemberthee zodat de hoeveelheid suiker acceptabel is.

Broccoli

Broccoli is rijk aan vezels, maar ook aan glucoraphanin. Grote kans dat je daar nog nooit van hebt gehoord, maar dat gaan we snel veranderen. Het stofje is belangrijk voor je metabolisme doordat het niet alleen te lichaam reset, maar ook het vetgehalte aanpakt. Je voert daarmee de strijd tegen de kilo’s op twee fronten. Bijkomend voordeel is dat je jouw lichaam daarmee ook kan beschermen tegen tal van ziektes.

Donkere bladgroenten

Het stimuleren van je metabolisme is handig, maar hoe doe je dit nu als je vegan bent. In dat geval is het zinvol om ook extra veel groene bladgroenten te eten. Zo is spinazie rijk aan ijzer waardoor je meer energie krijgt, maar er is nog een ander belangrijk voordeel. Het ijzer in bladgroentes zorgt ook voor een goed functioneren van je metabolisme. Is het je ooit opgevallen dat de meeste vegans geen overgewicht hebben? Dat komt doordat een vegan maaltijd extra gezond is en de verbranding stimuleert. Zo slecht is het dus niet om het te overwegen.

Ben jij benieuwd naar de laatste trends wat betreft afvallen en voeding? Lees dan ook wat het GOLO-dieet is.