Vroeger was het nog normaal om naast de standaard eredivisievoetbal op zondagmiddag, een extra baan te hebben. Spelers begonnen een eigen lijn met sportartikelen of gingen gewoon nog ouderwets naar kantoor toe. Tegenwoordig is het normaal dat topvoetballers gemakkelijk tonnen (of miljoenen) binnenslepen en daardoor is ook hun uitgavenpatroon enorm aangepast. Want nu kunnen voetballers het gemakkelijk veroorloven om een luxe sportwagen te kopen, terwijl het vroeger bleef bij een paar dagen extra vakantie over de grens. Wil je wat slims doen met je geld, dan stop je het natuurlijk in stenen. Twee mannen die dit echt goed begrijpen, zijn Cody Gakpo en Nathan Aké.

Nathan Aké en Cody Gakpo zijn vastgoedkoningen in het weekend

Geld investeren in panden, de perfecte manier om die hoge levensstandaard te behouden na je sportloopbaan. En zo blijkt dat ook in de Oranjeselectie redelijk wat pandjesbezitters zitten. Zo hebben onder andere Steven Bergwijn en Daley Blind acht panden op hun naam staan en Vincent Janssen zelfs tien stuks. Toch is dit blijkbaar niks vergeleken Nathan Aké en Cody Gakpo. Deze mannen zitten flink in het vastgoed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Ake (@nathanake)


Nathan Aké, die verder nooit in Nederlandse competitie wedstrijden voetbalde, heeft met zijn Premier League-salaris redelijk wat geld gestopt in Nederlandse panden. De Hagenees bezit maar liefst elf panden in de stad, waar hij totaal zo’n vier miljoen euro in gestopt heeft. Daarnaast heeft hij in 2020 ongeveer drie miljoen euro neergelegd voor zijn woning in de buurt van Manchester. Lekker!

De 23-jarige Liverpool-speler Cody Gako heeft naast prachtige panden in Eindhoven en Rotterdam ook geld geïnvesteerd in Amsterdamse panden. Totaal zou het gaan om veertien panden voor Gakpo, waarvan hij er vijf gekocht heeft samen met familie of andere ondernemende types. Alles bij elkaar zou zo vijf miljoen euro gekost hebben; en dan bedenken dat hij recent nog een reusachtige villa in Eindhoven heeft gekocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)

Ex-international Ryan Babel bezit de meeste panden

Dat Cody Gakpo en Nathan Aké op redelijk jonge leeftijd al miljoenen geïnvesteerd hebben in panden, in erg indrukwekkend. Maar als er iemand is die nog boven deze twee Oranje Leeuwen uitsteekt, dan is het Ryan Babel wel. De 35-jarige Eyüpspor-speler heeft namelijk 41 appartementen op zijn naam staan. In die indrukwekkende vastgoedportefeuille is ongeveer zestien miljoen euro gestopt. Dat noemen we pas een vastgoedkoning.

Bron: Quote