Welke muziek zet je op tijdens een date?

Muziek kan heel veel doen voor een situatie, zeker tijdens een date. De sensuele ondertoon van deze muziek zorgt er namelijk onbewust voor dat je je meer aangetrokken voelt tot elkaar tijdens de date.

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat het type muziek, zelfs als dit zachtjes op de achtergrond speelt, een sterke invloed heeft op de aantrekkingskracht. Daarin kan soulmuziek bevorderen voor bepaalde lichaamsbewegingen die belangrijk zijn voor de non-verbale communicatie tijdens een date. Deze lichte bewegingen in de romp, het hoofd en de schouders spelen daarbij een interessante rol. De liedjes die worden afgeraden, zijn de wat zwaardere en sombere nummers. Die genres kunnen je date afschrikken, begrijpelijk.

7 x een goede playlist op Spotify

1. Feeling Good, Feeling Great

De Spotify-playlist Feeling Good, Feeling Great is perfect voor een date. Als je deze zachtjes op de achtergrond heb staan, is er gelijk een goede sfeer. De afspeellijst is een mix tussen chill- en partymuziek. Het is een playlist voor een goed humeur en dat heb je zeker nodig tijdens een date.

2. Cozy Blend

Als tweede afspeellijst raden we een iets rustigere afspeellijst aan. De lijst Cozy Blend is een wat zachtere lijst met sfeermuziek. Er staan artiesten in zoals Justin Bieber, Maroon 5 en Khalid.

3. We Be Vibin’

Na het eten meer zin in wat dansjes en drankjes? Dan is deze Spotify-playlist perfect daarvoor. De We Be Vibin’ lijst bestaat uit heerlijke dans nummers en natuurlijk ook wat meezingers. De lijst laat alleen maar good vibes horen. Laat die dansmoves maar zien.

4. Funk & Soul Classics

Soul kan zeker niet ontbreken in deze top 7 lijst. Soul kan zorgen voor bepaalde lichaamsbewegingen die belangrijk zijn voor de non-verbale communicatie tijdens een date. Deze afspeellijst kan je heerlijk op de achtergond luisteren, maar ook zeker even een dansje op doen.

5. Feel Good Dinner

Deze afspeellijst is perfect voor het eten, zoals de naam Feel Good Dinner al zegt. Het geeft een goede vibe tijdens jullie etentje en achteraf smaakt het misschien wel naar meer.

6. Songs to Sing in the Car

Een afspeellijst die misschien niet meteen in je opkomt, maar perfect is voor een avondje karaoke. Songs to Sing in the Car is een ijsbreker en er staan heerlijke meezingers in. Beetje klaar met de slowmuziek? Ga dan voor heerlijke bangers, dat jullie je longen uit je lijf zingen.

7. Pop Goes Classical

Ben je een beetje klaar met de meezingers tijdens het eten? Of heb je een ├ęcht romantische date gepland en ben je zelf niet van de oude klassieke muziek. Deze Spotify-playlist is popmuziek in een nieuw jasje.

Zijn jullie een stapje verder dan de date? Check dan de beste muziek tijdens seks.