1. Het Community Ink Project – Bulleit

De eerste uit het rijtje van de must-visit events is het Community Ink Project van Bulleit Bourbon the Frontier Whiskey. Hier wordt de kunst van tatoeëren in Europa gevierd. De werken van vijf van de meest getalenteerde tattoo artiesten uit Dublin, Londen, Denemarken, Berlijn en Amsterdam komen samen. Elke tattoo-artiest heeft op een lederen billboard van 1 vierkante meter een eigen ontwerp gecreëerd dat is geïnspireerd op hun stad. In het ontwerp van Sara Koning (Ink District) komt het oude en nieuwe Amsterdam samen. De kunstenaars werkten in totaal meer dan 220 uur aan het project, inclusief meer dan 120 naalden. Het Community Ink Project is nog te bewonderen tot 4 november bij Cannibale Royale Du Nord op het NDSM-werf. Geniet tot en met 4 november van de befaamde Bulleit-burger, heerlijke Bulleit cocktails en bewonder het Bulleit Community Ink Bord.

must-visit events MAN MAN

2. Lois Sample & Stock Sale

Voor de jeans lover is Lois Jeans Magasin een waar Walhalla. Tijdens de Lois stock & sample sale op 2 en 3 november kun je de meest exclusieve fits scoren met kortingen tot wel 70%. Naast de jeans die we gewend zijn van Lois zijn er deze dagen ook zeldzame, handgemaakte items uit Spanje te vinden. Geniet onder het genot van een hapje en een drankje à la Lois van de heerlijke sample sale bij The Diamond Factory op de Nieuwegracht 102.

3. Zuidpool Winterborrel #1 Novemberfest

De prachtige zomer maakt plaats voor de Zuidpool. Op Strandzuid worden de parasols naar binnen gehaald om de borrels in een winters jasje te steken. Vrijdag 2 november is de aftrap van de eerste Zuidpool Winterborrel geheel in stijl volgens onze favoriete Duitse traditie: Oktoberfest! Stap voor €5,- binnen in je lederhosen of dirndl en geniet van pullen bier die rijkelijk gevuld zullen worden. Trommel nog eens 3 vrienden van je op en bemachtig voor €15,- een ticket voor de Amsterdamse Kampioenschappen Bierpong.

must-visit events MAN MAN

4. Sjefietshe 2 jaar

Op vrijdag 2 november wordt het tweejarig bestaan van Sjefietshe gevierd met uiteraard veel ceviche en genoeg drankjes om de vis lekker te laten zwemmen. Voor €50,- krijg je een 6-gangen diner met bijpassende drankjes. Tijdens deze editie werkt Sjefietshe samen met de leukste chefs van Amsterdam die van elke gang een feestje maken. Niet alleen wordt er super lekker gegeten, de avond wordt ook nog eens feestelijk doorgezet samen met House of Watt!

De gangen:
Eerste gang: Oester-ceviche by The Oyster Show
Tweede gang: Geheime ceviche by Sjefietshe
Derde gang: Taco-ceviche by Taqueria Lima Amsterdam
Vierde gang: Mystery chefs Cityguys.nl
Vijfde gang: Dessert uno by Xampanyeria Centra
Zesde gang: Fried Bao Ice Cream met miso-caramel by Bao Buns Amsterdam

5. Amsterdam Denim Days

Van 22 tot 28 oktober kleurt Amsterdam indigo blauw. De vijfde editie van Amsterdam Denim Days is alweer een feit en brengt de denim industrie samen. Deze week kunnen denim lovers in heel de stad genieten van unieke producten, nieuwe collecties, tentoonstellingen, denim deals en meet-and-greets met echte Amsterdamse denim kingpins. Tijdens de Amsterdam Denim Days vindt er op 27 en 28 oktober in de Gashouder Westergasfabriek ook nog feestje plaats. Een ticket heb je al voor €10,- waar je twee dagen lang kunt genieten van de beste denim merken, expo’s, vintage shopping, workshops, eten en drinken.

must-visit events MAN MAN

6. Grand opening Restaurant Kluis

Op 24 oktober vindt de Grand Opening van Kluis officieel plaats. Restaurant Kluis is een geheime schat die verscholen gaat achter de massieve muren van het oude bankgebouw aan de Haarlemmerstraat. Een avond in het teken van culinair rijkdom, vloeibaar kapitaal en een heel scala aan smaken. Kluis is een royaal restaurant en bar waar de historie rijk is en het menu verfijnd en eigenzinnig. Internationale gerechten krijgen hier een verfijnde twist die je zeker niet wilt missen. Ga langs en kraak de kluis.

7. Atelier Afterwork – Plaatjes Draaien

Wat is er beter dan je werkweek af sluiten met een borrel? Juist, een borrel georganiseerd door Atelier Afterwork. Iedere vrijdag! Onder het genot van heerlijke borrels, live DJ’s, lekker eten en niet te vergeten een top sfeer is de Vrijmibo nog leuker dan ooit. Beter kun je je weekend niet ingaan! En wil je reserveren voor een grote groep of borrel? Dat kan gewoon via WhatsApp, check even het Facebook event van Atelier Afterwork.