De herfst op zijn mooist

De bladeren transformeren tot prachtige kleuren en plekken worden ineens fascinerend om te zien door de verandering van moeder natuur. Niet alleen de omgeving is prachtig in de herfst, ook wanneer je op vakantie gaat in dit seizoen heeft het veel voordelen. De vluchten zijn goedkoper, de temperaturen zijn over het algemeen aanvaardbaar, de drukte is voorbij en straten krijgen echt karakter. Oftewel herfst, je bent prachtig.

Torres Del Paine – Chile

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Patagonië is een magisch land aan de andere kant van de wereld dat voor velen eruit zal zien als een droom. In het zuiden van Patagonië, het Chileense deel, ligt het nationale park Torres Del Paine. Het park staat bekend als een van de meest avontuurlijke bestemmingen dankzij de Cordillera Paine, de kleine berggroep met zijn iconische Torres del Paine. De beste tijd om te vertrekken naar de prachtige bestemming is laat herfst. Dan begint namelijk de lente in Patagonië, de sneeuw smelt en komt alles langzaam weer in bloei.

Cartagena – Colombia

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Colombia behoort tot een van de mooiste landen in Zuid-Amerika sinds het weer is hersteld van de slechte reputatie die het vroeger had. Een van de mooie plekjes van Colombia is  de havenstad Cartagena. De oude stad kent vele prachtige koloniale panden die samen een doolhof van gekleurde straten, steegjes en pleinen vormen. De late herfst is de beste tijd om te vertrekken naar Cartagena, het regen seizoen loopt dan tot zijn eind.

Douro Valley – Portugal

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Douro Valley is Portugals best bewaarde geheimpje, tot nu toe. Het land vol wijn verandert in de herfst in een zee van oranje, gele en rode kleuren. De vele wijngaarden bedekken de steile heuvels rond de rivier, wat Douro Valley zo vredig en stil maakt. Niet alleen is Douro Valley prachtig in de herfst door de natuur, ook de wijn heeft iets speciaals. De druiven voor de wijn worden namelijk nog steeds met de voet gestapt. Dus wanneer je echt iets speciaals mee wil maken op je reis ga dan rond rond laat september en begin oktober.

The New Forest – Engeland

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

The New Forest is het grootste openbare bos en heide in het Zuid-Oosten van Engeland. Het zit vol met bijzondere, zeldzame vogels en dieren, omringd door een prachtige omgeving, helemaal in de herfst. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het bos biedt vele mogelijkheden. Ga lekker relaxen, picknicken, een rondje lopen of fietsen. De kleuren van het seizoen maken het park extra mooi dus zeker de moeite waard om even tot rust te komen in het herfst seizoen.

The Cobat Trial, Nova Scotia – Canada

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

De Cobat Trial loopt langs de noordelijke kust van het eiland Cape Breton. In een lange kronkelende reeks kustwegen met kronkelwegen en beklimmingen. Het biedt spectaculaire uitzichten en heerlijk frisse buitenlucht vol met culturele ervaringen. Dat maakt het een van de meest mooie wegen van de wereld. Wanneer je begin oktober de wegen op gaat zal het zorgen voor een onvergetelijke reis vol van kleuren. Van goud tot vurig rood, overal waar je heen kijkt zul je buitengewone serene uitzichten zien.

Denali National Park – Alaska

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Wanneer je aan Alaska denkt is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk sneeuw. Heel veel sneeuw, lange winters en temperaturen ver onder nul. Maar niets is minder waar. De herfst is namelijk een seizoen dat prachtige beelden met zich mee brengt. Vooral in het Denali National Park, een enorm stuk land vol met honderden diersoorten, bomvol betoverende kleuren. Felgeel van de esp- en berkenbomen, het roestige rood van de grassen en struiken en zo af en toe het noorderlicht. De herfst is het seizoen waarin dit alles samenkomt en zorgt voor bijzonder mooie natuur.

Bavaria – Duitsland

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Bavaria, de plek waar het lijkt alsof een sprookje tot leven komt. Vol met prachtige alpine bossen, besneeuwde bergen en prachtige kastelen, kerken en middeleeuwse bruggen. De herfst maakt deze plek nog bijzonderder. Het warme licht van de schemerige zon, de kleurrijke bladeren en de architectuur zullen ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op deze plek.

Toscane – Italië

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Het Toscaanse platteland is in het bezit van prachtige, lyrische landschappen met in de herfst kleuren die zorgen voor een extra mooie omgeving. De temperatuur in de herfst is perfect om lange wandelingen te maken. Het merendeel van de toeristen is dan vertrokken, wat zorgt voor een serene en rustige omgeving. Bovendien is het oogsten net voorbij, waardoor de beste lokale producten zoals wijn en olijven, die in alle kleine steden van de regio te proeven zijn.

Transsylvanië – Roemenië

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

Transsylvanië, ook wel het land achter het bos genoemd. Het is een plaats van legendes, middeleeuwse kastelen, wilde natuur en verbazingwekkende cultuur. De bergdorpen zien eruit alsof ze ergens zijn blijven hangen in de tijd. Eeuwenoude huizen die staan op pittoreske bergwanden, paard en wagen, hooibergen die aan het drogen zijn in de zon omringd door dikke bossen. Door al deze elementen die samenkomen in de herfst krijg je het gevoel dat je niet meer op de bestaande wereld bent.

San Miguel de Allende – Mexico

Must-visit bestemmingen herfst MAN MAN

De stad San Miguel de Allende is een van de meest verbazingwekkende plaatsen in Mexico. Het zit vol met charme door de mix van cultuur en tradities, folklore en natuurlijke schoonheid, kunst, architectuur, gastronomie en nog veel meer bijzonders. Wanneer je op de eerste van november er bent, dan kun je het legendarische The Day of The Dead meemaken. Waan jezelf in dansfeesten, geverfde gezichten, skeletfiguren en culinaire traditionele gerechten die je voor altijd zal blijven herinneren.

Ben je overtuigt door een van deze 10 prachtige bestemmingen maar ben je nog niet toegekomen aan het boeken van een vliegticket? Met deze trucs scoor jij een goedkoper vliegticket.