Wie is MrBeast?

Wellicht heb je weleens van hem gehoord de Amerikaan Jimmy Donaldson, beter betekend als MrBeast. Sinds 2012 is hij begonnen met zijn hoofdkanaal op YouTube. In zijn video’s geeft hij vaak prijzen en geld weg via wedstrijden en stunts. In november 2022 had hij de grootste YouTuber destijds ingehaald, genaamd PewDiePie, en werd de grootste influencer ter wereld.

Met zijn eerste merkdeal verdiende hij 5000 dollar. Dat is niet te vergelijken met de bedragen die hij nu krijgt voor zijn samenwerkingen. In plaats van het geld uit te geven, bedacht hij een slimme manier om meer views te krijgen. Hij zou het geld van zijn merkdeal weggeven aan een vreemde en alles op film zetten. Zo heeft hij letterlijk al zijn merkdeals weggegeven elke keer dat hij er een kreeg.

Wat doet hij met zijn geld?

In een interview met Time zei MrBeast dat hij dus helemaal niet rijk is, ondanks de hoeveelheid geld die hij per jaar verdient. Toen hem de vraag werd gesteld of hij denkt rijk te zijn, antwoordde de YouTuber: “I mean, not right now”. Hij legde daarna uit dat elke video een paar miljoen aan advertentie-inkomsten en merkdeals genereert. Die inkomsten zijn rond de 600 miljoen en 700 miljoen per jaar. Daarvan besteedt hij niks aan zichzelf, zegt hij. Wat hij nu verdient, investeert hij.

mr beast geeft geld weg

Hij staat ook wel bekend als ‘The Giveaway King’, omdat hij dergelijke acties uitvoert op zijn YouTubekanaal. Hij gaf in een video een privéjet weg ter waarde van 2,5 miljoen dollar (!). Veel van jullie zullen denken dat hij het alleen voor de views doet, maar er zijn ook een aantal doelen waar hij zich voor inzet. Zo heeft hij naar schatting 5 miljoen dollar gedoneerd aan mensen met een handicap om weer te kunnen lopen en 2,7 miljoen dollar aan kleding aan kansarme mensen. Verder gaf een voedselweggeefactie ter waarde van 1 miljoen dollar. Hij moet zijn hart dus wel zeker op de goede plek hebben.

Nederland telt ook een aantal grote Youtubers. Ben jij benieuwd hoeveel de YouTubers in ons eigen land ongeveer verdienen. Zoveel verdient YouTuber Gio Latooy met zijn dagelijkse vlogs.