Blauwe lichten

Een veertig jarige man reed niets vermoedend op zijn motor door Amsterdam Zuidoost, toen er ineens blauwe lichten in zijn spiegels verschenen. De motorrijder werd staande gehouden. Reden was de eigen blauwe belichting die de man voerde, want dat mag natuurlijk niet. Rond vier ’s middags werd de man naar de kant gehaald bij een verkeerscontrole, omdat hij opviel door zijn blauwe lichten. Toen de politie de gegevens van de man natrokken, kwamen ze tot een wel heel opvallende ontdekking.

boete motor

Hoeveel zei u?

De motorrijder bleek namelijk nog een betalingsachterstand ter waarde van een schamele 1,4 miljoen euro achter zijn naam te hebben staan. Een kwestie van ”Pardon, meneer, uw boete gaat toch iets hoger uitvallen dan we gedacht hadden.” Hoe krijg je dat voor elkaar, zou je denken. Het gaat in dit geval om een schadevergoeding. De veertig jarige man was veroordeeld in een fraudezaak en moest het slachtoffer nog 1,4 miljoen euro terug betalen. Heb jij dat op je rekening staan? Wij in ieder geval niet.

 

Mogelijke celstraf voor de motorrijder

De man uit Amsterdam heeft naar verluidt nog wel geprobeerd een betalingsregeling te treffen met het Centraal Justitieel Incassobureau. Het bedrag dat de motorrijder voor ogen had om op maandelijkse basis af te dragen, was voor Justitie toch echt te laag. Logisch wel, want als je gewoonlijk al zo’n 30 jaar over het aflossen van je hypotheek doet, moet je eens nagaan hoeveel je het aflossen van een som van 1,4 miljoen per maand gaat kosten. Om de man toch tot betaling te dwingen, staat het de politie nu vrij om de man tot wel 363 dagen – ach joh, is nog geen eens een jaar – op te sluiten.

Misschien had de man dus toch maar beter thuis kunnen blijven. Met zo’n exorbitant bedrag kan je toch een hoop leukere dingen doen. Zoals bijvoorbeeld deze reus van een buiten tv.