De grootste tv buitenshuis

De C Seed 301 gaat volgend jaar op de markt verschijnen, maar valt nu al te bestellen. De 301 is namelijk een outdoor tv. En niet zomaar eentje. Deze buiten-tv weet namelijk te verbluffen met een strak en hypermodern design. Het geavanceerde toestel neemt bovendien nagenoeg geen ruimte in, doordat de tv in de grond verdwijnt als deze uitstaat. Hierbij kan het scherm zich ook helemaal in en uitvouwen. Het duurt 25 seconden voor de 301 vanuit de grond verschijnt. Vervolgens duurt het nog eens 40 seconden voor de zeven panelen van het scherm zich uit hebben gevouwen. Dat het toestel dat kan, is extra verrassend aangezien het de grootste outdoor tv gaat worden, als deze eenmaal op de markt verschijnt.

C Seed 301

C Seed 301

Het Oostenrijkse merk C Seed is al langer een autoriteit op het gebied van outdoor televisies. De 301 dankt zijn naam aan de grootte, namelijk 301 inch. Omgerekend heeft het scherm een grootte van 7,5 meter diagonaal. En dat is nog al wat om op te vouwen. Eerder had C Seed al de 201 en de 144 in het assortiment die omgerekend ruim 5 meter en ruim 3,5 meter groot waren. Met het 7,5 meter grote scherm wordt de C Seed 301 de grootste outdoor tv die je maar kan krijgen. De tv is daarbij opvallend licht te noemen. Door het gebruik van koolstofvezel en titanium weegt de televisie 1650 kilogram. Afgezet tegen de 7,5 meter is dat toch lichter dan je zou verwachten.

C Seed 301

Geavanceerd stukje electronica

Duur is de C Seed 301 wel. Het prijskaartje van zo’n 1,5 miljoen dollar kan even schrikken zijn. Maar goed, de 301 is daarentegen dan ook wel in staat om 281 biljoen verschillende kleuren weer te geven. Wat ook handig is, is dat de 301 bij ieder type weer perfect beeld geeft. Last van zonlicht heb je op klaarlichte dag niet. Dit komt door een contrast ratio van 4500:1 en een kleurdiepte van 48-bit. De meeste nieuwe tv’s (die iets betaalbaarder zijn) werken ter vergelijking met een diepte van 10-bit of 12-bit. Met de 301 maak jij van ieder barbecuefeest een ware happening. Bestellen doe je via de site van C Seed.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij zo’n kolossale tv is een stijlvolle whiskykluis.