Moose Adventures levert unieke reizen

Boek je bijvoorbeeld The Canoe Adventure van Moose Adventures, dan begin je ook echt aan een avontuur. De reis vindt plaats in het westen van Zweden waar duizenden meren en eilanden elkaar afwisselen met oneindige naaldbossen en kronkelende rivieren. Je zal hier waarschijnlijk een van de weinige mensen zijn. Je slaapt elke nacht midden in de natuur op een plek die je zelf uitkiest. Denk je bij Zweden aan kou, dan heb je het mis. Door het landklimaat wordt het er in de zomer gemiddeld 25 graden. Ook zit je goed qua zonuren, met als hoogtepunt de bekende ‘Midsummer night’ wanneer de zon helemaal niet onder gaat, dat wordt bruinbakken in je kano!

In goede handen

Tijdens de kanotocht ben je volledig vrij om je eigen avontuur te creëren. Op het basiskamp krijg je een uitgebreide uitleg over de route, verschillende peddeltechnieken en de flora en fauna van Zweden. Bij terugkomst staat Moose Adventures klaar met een heerlijke barbecue en proost je samen op een unieke vakantie. De dagen tussen deze opening en afsluiting ben je dus helemaal vrij. Wat houdt dit in?

kano vakantie

Allemansrätten

In Scandinavië heeft de natuur de titel van ‘allemansrätten’. Dit houdt in dat iedereen recht heeft op de natuur. Je mag – indien je deze natuur met respect behandelt natuurlijk – overal slapen. Dat geldt ook voor de vele eilanden waar je heen kan kanoën. Er is geen concrete planning en je bent dus helemaal vrij om te doen wat je wilt. Uitslapen, wijn drinken, zwemmen, vissen, hutten bouwen, cross fitten, vuur maken of gewoon heerlijk chillen; alles kan en niks moet. Om het je gemakkelijk te maken kun je een tent huren en eetpakketten en wijnarrangementen inslaan. Verder is het aan jou om te overleven én natuurlijk te genieten van de ervaring. De route die je aanhoudt gaat uit van ongeveer twee uur kanoën per dag, al kan je dit altijd uitbreiden.

vakantie mannen avontuur

Moose Adventures boeken

Voor de prijs hoef je de Canoe Adventure niet te laten schieten. Vanaf €699,- heb jij de gehele reis gefinancierd. Hier zit een retourticket naar Oslo Airport in, een transfer naar het basiskamp, de kano, twee overnachtingen in het basiskamp, een grote hoeveelheid aan spullen (zoals een hengel, bijl en schep) en de eindbarbecue. Boeken van de reis doe je via de website.