Waar gaat de nieuwe film over?

Het verhaal neemt ons mee naar de duistere onderwereld van een metropool, waar Kid, gespeeld door Patel, zijn dagen slijt als een bescheiden arbeider in een ondergrondse vechtclub. Hier draagt hij ’s nachts een gorillamasker en betreedt de ring, waar hij wordt geconfronteerd met ervaren vechters om geld te verdienen. Maar de pijn van zijn verleden, gedempt door onderdrukking, sluimert voort. Jaren later, gedreven door een brandende wraak, stapt Kid in de schaduwrijke elitekringen van de stad, vastbesloten om de mannen te confronteren die zijn leven hebben verwoest.

Bekijk hier de trailer van de Monkey Man:

 Wie spelen er in Monkey Man?

Het regiedebuut van tevens hoofdrolspeler Dev Patel belooft een behoorlijke film te worden. Monkey Man schittert met een indrukwekkende cast, waaronder Sharlto Copley, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Sikandar Kher, Sobhita Dhulipala, Ashwini Kalsekar, Adithi Kalkunte en Makarand Deshpande. Met ook nog hiernaast Jordan Peele als producent aan boord, is het duidelijk dat deze film veel belofte in zich draagt. En hoewel de film oorspronkelijk bedoeld was voor Netflix, werd besloten het meesterwerk in de bioscoop te vertonen nadat Peele de rechten verwierf.

Erg goed ontvangen door filmkenners

Monkey Man heeft nu dan al een verbluffende beoordeling van 8,3 op IMDb en een nog veel meer indrukwekkendere 90 procent op Rotten Tomatoes, zelfs voordat het zijn officiële première heeft beleefd. Critici zijn al lyrisch over de film, prijzen Patels regievaardigheden en de adembenemende actiescènes. Het is geen wonder dat er van Monkey Man wordt verwacht dat het een groot kassucces zal kunnen gaan worden.

Dev Patel Monkey Man

Ook op X (voorheen Twitter) laten mensen zich uit over deze nieuwe film. Zo zijn er reacties te lezen als “Definitely going to see that Monkey Man” en “Insane reviews for MONKEY MAN. Can’t wait to see it”.

monkey man reviews

Voor liefhebbers van intense actie en meeslepende verhalen belooft Monkey Man een onvergetelijke bioscoopervaring te worden waarin Dev Patel zijn veelzijdigheid als artiest en regisseur tot nieuwe hoogten tilt. Mis dit adembenemende spektakel niet wanneer het eindelijk op 5 april op het grote scherm zal gaan verschijnen.