PS5 Pro of PS5 Slim?

De vraag was vele malen groter dan het aanbod en door een tekort aan chips was (en is) het vrijwel onmogelijk om een PlayStation 5 te kopen. Door een nieuwe chip zijn ze al beter beschikbaar, desondanks zijn er al geruchten dat Sony van plan is om een verbeterd model uit te brengen.

 

We hebben het dan niet gelijk over de PS6. Nee, veel mensen hebben het er namelijk over dat er eerst nog een PS5 Pro of een PS5 Slim aan zit te komen. Eentje die misschien nog, sneller, dunner of goedkoper is. Zelfs een die misschien nog langer mee gaat dan de huidige. Helaas is het op dit moment niet meer dan speculatie.

Wanneer is de ‘PS6’ verkrijgbaar?

Het Britse Competion and Markets Authority is een instantie die onderzoek doet naar de plannen van Microsoft, dat Activision Blizzard wil overnemen. Uit dit onderzoek is er een document gelekt waarin Sony het heeft over de toekomstige ‘PS6’. Grofweg staat er dat ze de console pas gaan lanceren tot na de gevreesde Call of Duty cut off datum, die nu gepland staat in 2027. Zo wordt het aangegeven met het zinnetje: “Tegen de tijd dat SIE de volgende generatie van zijn PlayStation console lanceert, zou het de toegang tot Call of Duty en andere Activision titels zijn kwijtgeraakt.

Dat betekent dat de nieuwe PlayStation op zijn vroegst in 2027 uitkomt. Als we het vergelijken met de tijd die tussen de lancering van de PS4 (2013) en PS5 (2020) zit, kan dat best kloppen.

Wat zegt Microsoft?

Microsoft beweert dat zij Call of Duty graag ook na 2027 op de PlayStation willen houden. Of ze dit menen of uit beleefdheid zeggen, in de hoop dat ze Activision Blizzard mogen overnemen, is nog maar de vraag. Phil Spencer, de baas van Xbox, zei vorige maand wel dat hij COD graag op de Sony consoles wil blijven uitbrengen. Zo zei hij: “Zolang er een PlayStation is om naar te sturen, is het onze bedoeling dat we Call of Duty op PlayStation blijven verzenden, vergelijkbaar met wat we hebben gedaan met Minecraft. Sinds we dat hebben, hebben we de plaatsen uitgebreid waar mensen Minecraft kunnen spelen.” Hoewel het een beetje onheilspellend klinkt, is het toch goed nieuws voor de Call of Duty fans, zolang Microsoft zich aan deze belofte houdt.