Droombaan overlapt met traditionele rollen

In veel culturen wordt er ook vandaag de dag nog verwacht dat de man de carrière maakt en zorgt voor brood op de plank, een vrij ouderwetse gang van zaken in onze ogen. Een jonge volwassen vrouw deed onlangs haar verhaal. Haar verloofde heeft haar financieel ondersteund tijdens haar studie, waardoor ze zich schuldig voelt om haar ambities in het buitenland na te jagen.

De functie kwam in maart beschikbaar en het is een kans die zelden voorkomt: twee maanden werken voor een prominent honkbalteam in het buitenland, met de mogelijkheid op een langdurige baan. Voor iemand die net is afgestudeerd klinkt dit als de perfecte start van een veelbelovende carrière. Bovendien heeft ze al een baan in de Verenigde Staten achter de hand voor het geval de positie niet verlengd wordt.

Maar haar verloofde neemt haar ambities niet serieus en beschouwt de vacature als een bedreiging voor hun toekomst samen. Zijn ultimatum: ga je weg, dan is het over. Dit plaatst haar in een moeilijke situatie. Maar zijn reactie onthult misschien meer over hun relatie dan ze eerder had ingezien.

De realiteit onder ogen zien

Een goede relatie is gebaseerd op wederzijds begrip, respect en steun voor elkaars dromen en ambities. Als je partner je niet begrijpt of waardeert wat jouw passie is, kan dit leiden tot een ongelukkige en beperkende situatie. De vrouw merkt dat ze niet zo verdrietig is over de dreiging van het uit elkaar gaan. Dit laat ook wel weer zien dat haar relatie misschien niet zo sterk is als ze dacht.

Het is belangrijk om na te denken over wat je uit een relatie haalt. Krijg je emotionele steun en begrip, of is het voornamelijk financiële zekerheid die je bindt? Als je partner je carrièrekansen als een bedreiging ziet en niet als een spannende mogelijkheid voor jouw groei en ontwikkeling, is het de moeite waard om te overwegen of dit echt de juiste persoon voor je is.