Ben Mudge werd geboren met een taaislijmziekte. Een ziekte die ontstaat in de verschillende kliertjes in je lichaam. Het slijm dat hier wordt afgescheiden is erg taai. Zo kreeg Ben al een enorme slijm-opbouw in zijn longen op jonge leeftijd, waardoor hij volgens artsen niet ouder zou worden dan 30 jaar.

Ben Mudge Personal trainer MAN MAN 1

Op zevenjarige leeftijd onderging hij meerdere malen operaties. Hij wist als kind al dat er iets goed mis was, maar groeide ondanks deze aandoening vrij normaal op. Ben: ‘Ik herinner me dat ik bij iedere maaltijd tabletten moest slikken op school. Andere kinderen begrepen dit niet, dus deed ik dit zo snel mogelijk, zodat niemand het deed opmerken’. Hij volgde een vreemd dieet, want zijn artsen vertelde hem om vetrijke voeding te consumeren, zoals calorierijk junkfood.

Ben Mudge Personal trainer MAN MAN
Toen hij 18 jaar was gooide hij het roer om. Hij wou zich niet langer vol gooien met ongezond eten, zo besloot hij met regelmaat te sporten en een dieet te volgen met goede vetten, zoals avocado, zalm en magere eiwitten. Dit gaf een zeer positief effect, want Ben had hierdoor geen enkele maagproblemen meer.

Ben focuste zich op een carrière in de filmindustrie. Waarin hij zelfs slaagde om een rol te krijgen in het eerste seizoen van Game Of Thrones. Ondanks dit succes bleek hij niet gemaakt te zijn voor het witte doek. ‘Deze dagen waren lang, hierdoor had ik steeds minder tijd om te trainen en gezond te eten. Op de set gaf ik vele andere tips over voeding en beweging, waarna ik door een collega werd geadviseerd om te kijken naar een carrière als personal trainer.’
Ben Mudge Personal trainer MAN MAN2

Deze carriere switch werd genomen. Sinds dien traint ben vijf keer in de week en is hij personal trainer in zijn plaatselijke sportschool in Belfast. Doordat hij zo fit is functioneren zijn longen op 98%, waardoor zijn longen krachtig genoeg zijn om het slijm af te breken. Hierdoor overwint Ben het taaie slijm en stelt hij zijn begrafenis nog even uit.

 

 

Naast dat Ben zijn ziekte overwon nam hij ook de winst bij een competitie als fitness-model. Daarna werd hij opgepakt door een modellenbureau en doet hij onder andere campagnes voor voeding-supplementen. Zijn droom? Om net als Mark Wahlberg te poseren in Calvin Klein ondergoed.