Huishoudelijke taken moeten altijd worden verdeeld

Het is belangrijk dat je de taken in het huishouden verdeelt, ongeacht met wie je samenwoont. Mannen hebben doorgaans misschien de neiging om deze taken met name door ‘de vrouw des huizes’ te laten opknappen en zien dit soms ook als hun taak. Sommige mannen hebben zelfs de indruk dat ze in hun relatie hun vrouw of vriendin erop kunnen aanspreken als het huishouden niet lekker loopt.

Een voorbeeld daarvan is Brian. Hij is getrouwd met Lindsay en samen hebben ze twee kinderen. Beiden hebben een fulltime baan, waarnaast het huishouden en de kinderen natuurlijk ook nog aandacht nodig hebben. Zodoende proberen ze de huishoudelijke taken te verdelen, maar dat lukt niet altijd even goed. Op een avond verwijt Brian zijn echtgenoot namelijk dat ze te weinig in het huishouden doet. Lindsay is in eerste instantie met stomheid geslagen, maar dient hem daarna op geniale wijze van repliek.

Vrouw stopte met huishouden na kritiek van haar man

Lindsay besloot op haar beurt haar man een koekje van eigen deeg te geven. Ze pakte haar koffer en besloot er twee dagen tussenuit te gaan en Brian aan zijn lot over te laten. Toen ze terugkeerde van een weekendje weg, trof ze thuis een slagveld aan. De vloer lag bezaaid met vuile was, overal slingerde kinderspeelgoed en op het aanrecht had zich een enorme berg afwas verzameld.

De vrouw des huizes geloofde werkelijk haar ogen niet en legde de ravage vast in een video, die ze later op TikTok plaatste. De video ging viraal op TikTok en werd meer dan twintig miljoen keer (!) bekeken. De video toont namelijk het pijnlijke gevolg van een huishouden dan twee dagen niet gevoerd wordt. Veel volgers herkennen zich dan ook in het verhaal van Lindsay en bevestigen dat het runnen van het huishouden een enorme verantwoordelijkheid is.

Een follow-up video bevat verontschuldigingen

Zowel Lindsay als Brian verontschuldigen zich in een follow-up video, die Lindsay een paar dagen later op haar TikTok-account plaatst. Lindsay laat weten dat Brian eigenlijk een hele goede echtgenoot is, maar dat ze wil laten zien dat het huishouden een veeleisende klus is die goede communicatie vereist. De werklast evenredig verdelen is niet alleen een nobele, maar ook een nodige beslissing. Door twee dagen te stoppen met opruimen maakte Lindsay pijnlijk duidelijk hoeveel ze eigenlijk in het huishouden deed en hoe makkelijk Brian hiermee om ging. Bovendien laat Lindsay zien hoe belangrijk het is om erkenning te krijgen voor het huishouden, aangezien dit vaak wordt weggezet als een ondankbare taak. Bekijk hieronder de follow-up video, waarin Lindsay en Brian hun verhaal doen:

@lindsaydonnelly2 Then I left town for a girls trip… #marriagehumor ♬ Karma (feat. Ice Spice) – Taylor Swift