Een woning in Ferwert met de allure van een boerderij

De te koop aangeboden woning op Funda bevindt zich in Ferwert, een dorpje in de provincie Friesland. De karakteristieke woning met de allure van een boerderij stamt uit 1900 en ligt op een unieke locatie aan de Zeedijk 22. De woning staat op een perceel van 372 vierkante meter, waarvan 108 vierkante meter is ingericht om te wonen en bevat drie slaapkamers.

Daarnaast is de woning uitgestald met een balkenplafond, waardoor het pand de klassieke uitstraling van een boerderij bezit. Bovendien kun je rondom te woning genieten van een prachtig uitzicht en heb je vanaf de Zeedijk uitzicht op de Waddenzee. Bekijk hieronder alvast van foto’s waarin je de sfeer van de omgeving een beetje kunt proeven:

funda boerderij-woning  

Funda laat zien dat de boerderij moet worden opgeknapt

De boerderij-achtige woning wordt op Funda aangeboden voor een bodemprijs van 150.000 euro k.k, maar heeft dan ook wel een opknapbeurt nodig. Mocht je dus een handige Harry zijn en van aanpakken houden, kan dit landelijke paleisje straks voor een prikkie van jou zijn. Op de begane grond vinden we een ruime woonkamer met open keuken en een badkamer. Daarnaast beschikt deze verdieping over een bijkeuken, een slaapkamer en een berging. De eerste verdieping bestaat uit twee losse kamers, waarvan er één standaard is ingericht als slaapkamer en de andere kamer optioneel als extra slaapkamer kan dienen. Mocht je daar liever een werk-of studieruimte van maken, dan is dat natuurlijk ook een prima mogelijkheid. Bovendien beschikt de woning over een beschutte achtertuin op het zuiden, die eveneens voorzien is van een vrijstaande schuur.

Starters komen ook in aanmerking voor de woning

Als starter kun je wellicht geen toereikende hypotheek krijgen om in aanmerking te komen voor de woning aan de Zeedijk 22 in Ferwert. Echter stelt de gemeente Noardeast-Fryslan een starterslening beschikbaar, waardoor starters alsnog een beroep kunnen doen op deze woning. Dit is een gemeentelijke aanvulling voor starters om het gat tussen je hypotheek en de prijs van de woning te overbruggen en het vinden van een koopwoning makkelijker te maken. Dit kan echter alleen als je nog niet eerder een huis hebt gekocht.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de binnenkant van de woning aan de Zeedijk 22 in Ferwert:

funda boerderij-woning