Een handige tweedeling bespaart veel ruimte

Een moeder die lid is van een DIY (Do it yourself) Facebook-groep heeft via een Facebook-bericht gedeeld hoe ze van de kamer van haar dochters twee aparte kamers heeft gemaakt.

In dat bericht legt de moeder uit dat ze als eerst begon met het verschuiven van het stapelbed. Ze zette het stapelbed in het midden van de kamer en plaatste een bureau met een houten paneel tegen de zijkant aan. Bij het bovenste gedeelte van het stapelbed plaatste ze een paneel aan de andere zijde. Op deze manier zorgde ze voor een splitsing van de kamer, terwijl de kinderen als het ware nog boven elkaar sliepen. Dit bespaart aanzienlijk veel ruimte.

Het resultaat van de makeover

De twee kamers zijn in twee verschillende kleuren geverfd, lichtblauw voor de oudste dochter en de kamer van de jongste dochter is roze.“De make over is uiteindelijk ontzettend goed gelukt en ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat. De kamer was voor het splitsen 2,9 meter bij 4,2 meter, niet enorm groot om mee te beginnen. Ik heb ook geluk gehad dat er net genoeg ruimte was voor het bed en houten paneel tussen de twee ramen”, zegt Sharlene, de moeder van de twee dochters.

Hieronder zie je een foto van de nieuwe kamer van de oudste dochter:

Do it yourself kamer in twee

Zie hieronder een foto van de nieuwe kamer van de jongste dochter:

Kamer in twee do it yourself DIY