Een nieuwe ervaring weigeren

De dagen van ‘ik weet wat ik leuk vind en ik vind de dingen leuk die ik weet’ zijn voorbij. We leven in een wereld dat barst van de kansen, die we met beide handen moeten aangrijpen. Ga op reis, ren een marathon, start een eigen bedrijf. Het maakt niet uit wat je doet, maar jaag vooral je dromen na.

moderne-man-manman

Vergelijken met anderen

Het grootste nadeel van Social media is dat je jouw leven met dat van anderen gaat vergelijken. Maar veel levens op Social media zien er in het echt heel anders uit. De moderne man gaat zich niet vergelijken met de levens die ze zien op Social media, ze houden zich vooral met hun eigen leven bezig en hoe ze hier het beste uit kunnen halen.

Opgeven

Opgeven kan gezien worden als een teken van zwakte en moderne mannen doen hier niet aan. Ze gaan hun doel achterna en doen er alles aan om dit te bereiken. Alleen als iets echt onmogelijk is, is stoppen oké.

Er vanuit gaan dat je alles weet

Niemand weet alles, maar je weet nooit genoeg. De moderne man wil altijd doorleren, nieuwe dingen ontdekken. Ze staan nieuwsgierig in het leven.

productiever-manman

Gemeen zijn

We hebben allemaal een fase in ons leven gehad dat het ‘cool’ was om gemeen tegen anderen te doen. Maar die fase zijn we wel voorbij. De moderne man weet dit om te zetten en is verstandig en aardig, ook al mag je iemand niet.

Met geld smijten

En ondertussen zeggen dat je blut bent. Wanneer je met geld smijt is dat waarschijnlijk de reden dat je blut bent. Natuurlijk mag je ooit wat meer uitgeven aan iets dat je echt graag wilt, maar ga wel bewust met je geld om.

modern-manman

Het is lastig om met al deze eisen bij de categorie ‘moderne man’ te horen. Maar als we willen, kunnen we het allemaal. En vooral met deze 40 regels waarnaar iedere moderne man moet leven.