Bij het zien van de bovenstaande foto denk je niet aan een voetballer, maar eerder aan de frontman van een succesvolle rockband. Niks is minder waar. Maak kennis met Marc Crosas. Profvoetballer, hij speelde onder andere bij de Mexicaanse club Cruz Azul. Crosas is niet je alledaagse profvoetballer, gehuld in een skinny jeans, fancy sneakers en een patser wagen. Nee, Crosas is rock & roll. Vrouwen, motoren en een goede baard.

coolste voetballers man man 2

Crosas groeide op in Barcelona. Hier droomde hij van een carrière als professioneel voetballer. In 2006 werd dit werkelijkheid. Sindsdien heeft de 28 jarige middenvelder bij verschillende Europese clubs, als Lyon en Celtic gespeeld. Tegenwoordig voetbalt Crosas in Mexico. Hier is hij een berucht speler bekend om zijn agressieve, onbevreesde speelstijl.

Om een overwinning-streak te vieren liet Crosas zijn baard staan, wat hem een soort cult-held maakte. De Hashtag #SomosBarbaros (wij zijn barbaren) werd rijkelijk gebruikt onder de fans. Crosas reageerde nuchter:

I have always heard that when things are going well we should leave them alone

coolste voetballer man man

En zo bleef de baard. In zijn vrije tijd ondersteunt hij de band Taco Bambú and Vaquero Negro. Zelf is hij fan van Indie, maar hij zegt alle muziek-stijlen te kunnen waarderen.

In a locker room full of soccer players, you’re hearing bachata, reggaeton, whatever

Vorig jaar raakte Crasos geblesseerd waardoor hij het spel tijdelijk aan de kant moest zetten. Hij focuste zich vol op de muziek en hij richtte zijn eigen lifestyle merk op. Vandaag de dag is Carsos de ster van zijn eigen YouTube kanaal. In deze serie vertelt de ster over zijn status in Mexico, zijn heftige workouts en intimiderende stijl, maar daarnaast ook over zijn liefde van voetbal, passie voor Catalaanse onafhankelijkheid en de toewijding aan zijn familie.

coolste voetballer man man 3