Ben jij zo’n persoon die 28 keer snoozed ’s ochtends en uit bed komen moeilijker vindt dan het leren van de IJslandse taal? Je hoeft je manager nu niet meer uit te leggen dat je te laat was omdat je je konijn nog moest uitlaten of een ander bullshit excuus. Dat het iedere ochtend weer voelt alsof er zes vrachtwagens achteruit op jou zijn ingeparkeerd, zit in je genen. Dat je geen ochtendmens bent, is iets dat is aangeboren, blijkt uit een recentelijke publicatie uit Nature Communications.

De onderzoekers wisten genetische associaties aan ochtend te relateren en wat voor gedrag hiermee gekoppeld is. Hoe precies? Check het onderzoek.

Voor de vroege vogels onder ons: ochtendmensen hebben minder last van slapeloosheid en zijn minder gevoelig voor depressies, in vergelijking tot mensen die geschaald kunnen worden als avondmensen.

Dus mocht je voor de vierde keer die week te laat komen op je werk, heb je in ieder geval een goed excuus. Dus zet die wekker rustig om 10:00 en ga naar werk wanneer jij er klaar voor bent. Betere tijden.