Waar kijkt het van Atlas Research onderzoek naar?

In dit onderzoek is er gekeken naar de 50 grootste gemeenten van Nederland. Deze zijn beoordeeld op meer dan 50 verschillende indicatoren zoals werkgelegenheid, universiteiten, woningprijzen en culturele voorzieningen.

De minst aantrekkelijke plek in Nederland

Emmen is volgens het onderzoek de minst aantrekkelijke plek om te wonen. Helaas scoort Emmen laag op bijna alle gebieden, er mag volgens Atlas Research dus nog flink worden gewerkt aan de aantrekkelijkheid van de stad. De stad staat voornamelijk zo laag genoteerd omdat het onderzoek vooral de focus legt op het werkaanbod, culturele voorzieningen, horeca, veiligheid en scholen. De stad beschikt over een mooie dierentuin en genoeg ‘groen en blauw’, maar dat heeft ze niet van de laatste plaats kunnen behoeden. Ook is in Emmen het aandeel woningen dat meer dan 300 meter van verkoeling af staat het kleinst.

De meest aantrekkelijke stad is Amsterdam

Amsterdam is nog steeds de meest aantrekkelijke stad om te wonen in Nederland. Amsterdammers mogen blij zijn want ook op het gebied van bomen, parken, grachten en plassen lijkt de hoofdstad van Nederland uit te blinken. Dat is natuurlijk niet het enige. Ook betreft werkgelegenheid universiteiten, en culturele voorzieningen staat Amsterdam hoog op het lijstje. Kortom, een onbetwiste #1.

Zie hieronder een overzicht van de meest tot minst aantrekkelijke steden om te wonen in Nederland:

Meest en minst aantrekkelijke steden in Nederland
Bron: Atlas Research