Mindf*ck films op Netflix die je aan het denken zetten

Ben jij groots fan van mindf*ck films waarbij je zelf aan het denken wordt gezet? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Wij hebben de tien grootste mindf*ck films die op Netflix staan voor jou op een rijtje gezet. Bereid je voor op een aantal verbijsterende breinbrekers. Deze films houden je, tot de allerlaatste seconde, in hun greep.

Solo (2018) 

Solo is een thriller waarin een man genaamd Solo per ongeluk vast komt te zitten in een tijdloop. Hij wordt gedwongen om dezelfde dag steeds opnieuw te beleven, zonder dat hij weet hoe hij hieruit kan ontsnappen. Terwijl Solo probeert te begrijpen wat er met hem gebeurt, ontdekt hij steeds meer duistere geheimen over zichzelf en zijn omgeving. De film wordt wisselend de ontvangen. De één vindt het een meesterwerk, de ander vindt het verschrikkelijk. Dat gegeven is terug te zien op IMDb; daar krijgt de film een 5.0. 

Fall (2022)

Wanneer een gedurfde klim op een hoog gebouw ernstig misgaat, bevinden beste vrienden Becky en Hunter zich plotseling op de top van een duizelingwekkende televisietoren van wel meer dan 600 meter hoog, vast in een hachelijke situatie die hun vriendschap en moed tot het uiterste zal testen. Een film die zeker niet mag ontbreken in het rijtje van beste mindf*ck films op Netflix. Op IMDb krijgt de film een 6.4.

Fractured (2019) 

Fractured is een psychologische thriller waarin een man genaamd Ray op zoek gaat naar zijn vermiste vrouw en dochtertje in een ziekenhuis. Wanneer hij ontdekt dat er geen spoor van hen te vinden is, begint Ray langzaam zijn grip op de realiteit te verliezen. Hij raakt verstrikt in een web van leugens en manipulatie, waarbij niets is wat het lijkt. Deze film krijgt, net als Fall, een 6.4 op IMDb

Nowhere (2023) 

Een jonge zwangere vrouw genaamd Mia ontvlucht een door oorlog verscheurd land door zich te verbergen in een zeecontainer aan boord van een vrachtschip. Tijdens een heftige storm bevalt Mia van haar kind midden op zee, waar ze moet strijden om te overleven. Ook deze film krijgt een 6.4 op IMDb.

Oxygen (2021) 

Oxygen speelt zich af in de nabije toekomst, waarin een vrouw ontwaakt in een cryogene kamer zonder enige herinnering van wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Met slechts beperkte voorraden aan zuurstof moet ze proberen te ontsnappen voordat haar lucht op is. Terwijl de tijd begint te dringen, wordt de spanning opgevoerd en komen er steeds meer raadselachtige aanwijzingen naar boven. Kijkers zijn in de ban geraakt van één van de beste mindf*ck films op Netflix, en geven de film een 6.5 op IMDb

Against the Ice (2022) 

Against the Ice is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee Deense ontdekkingsreizigers die in 1909 een epische overlevingstocht maken door het ijskoude Groenland. Terwijl ze vechten tegen barre omstandigheden en elkaar, begint de grens tussen realiteit en waanzin langzaam te vervagen. Een meeslepende film, die een 6.5 krijgt op IMDb, over de menselijke psyche onder extreme omstandigheden.

They Cloned Tyrone (2023)

In They Cloned Tyrone raken drie vrienden verwikkeld in een complot van buitenaardse experimenten en samenzweringen in hun buurt. Terwijl ze proberen te achterhalen wat er gaande is, komen ze terecht in een wereld vol geheimzinnige figuren en bizarre gebeurtenissen. Een mix van sciencefiction en mysterie die je constant op het verkeerde been zet. Cijfer? Een 6.6 op IMDb.

The Good Nurse (2022)

Gebaseerd op waargebeurde feiten vertelt The Good Nurse het schokkende verhaal van de beruchte verpleger Charlie Cullen, die wordt verdacht van meerdere moorden op patiënten. De film werpt een indringend licht op de psychologie van Cullen en laat zien hoe hij jarenlang onopgemerkt kon blijven binnen het ziekenhuissysteem. Een fascinerend kijkje in de duistere wereld van seriemoordenaars in witte jassen. Het is één van de grootste mindf*ck films op Netflix, en krijgt een 6.8 op IMDb.

The Platform (2019)

Eén van de grootste mindf*ck films op Netflix is The Platform. The Platform speelt zich af in een verticaal gevangeniscomplex, waarin gevangenen op verschillende niveaus worden gehuisvest. Elke dag wordt er via een platform voedsel naar beneden gestuurd, maar hoe hoger je zit, hoe meer kans je hebt om te overleven. Deze film onderzoekt de menselijke natuur en sociale volgorde op een indringende manier. Op IMDb krijgt deze intrigerende film een 7.0.

The Call (2020) 

The Call volgt de levens van twee vrouwen, verbonden door een mysterieuze telefoonverbinding die hen in staat stelt met elkaar te communiceren, maar wel met een tijdsverschil van twintig jaar. Ze moeten samenwerken om hun lotsbestemming te veranderen en het leven van een meisje te redden dat op het punt staat vermoord te worden. Een spannend mysterie met een unieke twist in de tijd. Deze film hoort echt bij een van de beste mindf*ck films op Netflix in deze lijst. Niet zo gek ook dat de film een 7.1 krijgt op IMDb.

Ben je klaar om je om te genieten van deze mindf*ck films op Netflix? Ga er goed voor zitten, want deze films zullen je verbazen, verwarren en verrassen. Veel kijkplezier met deze Netflix films!