De kosten van een fietsaccu onder de loep

Over het algemeen kost een fietsaccu tussen de 200 en de 800 euro. Er zijn ook compatibele accu’s op de markt. Dit zijn vervangende, niet-originele accu’s, die vaak iets goedkoper zijn dan de andere accu’s. Deze accu’s zijn namelijk vaak tussen de  300 en 500 euro.

Maar waarom zit er zo’n verschil in de prijs? Dit kan aan verschillende dingen liggen. Zo is er een groot verschil in prijs tussen de verschillende merken accu’s die er op de markt zijn. Ook heeft de capaciteit van de fietsaccu een erg grote invloed op de prijs van de accu. De goedkoopste fietsaccu’s van een e-bike zijn namelijk de accu’s met lage capaciteiten van minder kwaliteit uit China bijvoorbeeld. De duurste accu’s zijn voornamelijk de accu’s met een hoge capaciteit en van bekende accumerken.

fietsaccu kosten

Hoeveel kost het om een fietsaccu te reviseren?

De kosten voor een revisie van een fietsaccu liggen tussen de 275 tot de 600 euro, maar dan krijg je in de meeste gevallen wel een veel hogere capaciteit waarmee je dus ook verder kunt fietsen. Een revisie van een fietsaccu houdt in dat de versleten energiecellen van je huidige fietsaccu vervangen worden om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke capaciteit weer bereikt wordt.

Het aanschaffen van een nieuwe accu kost in de meeste gevallen een stuk meer dan het reviseren van een fietsaccu. Hiermee ben je dan ook vaak het duurste uit. Een nieuwe fietsaccu schaf je meestal aan wanneer een revisie niet mogelijk is of als er geen compatibele accu beschikbaar is. Het voordeel van het aanschaffen van een nieuwe accu is dat je zeker weet dat je de juiste accu hebt die bij je fiets past. Ook krijg je in de meeste gevallen vaak nog garantie die bij de originele fabrikant loopt. Deze prijzen variëren volgens De Consumentenbond van 400 tot soms wel 1200 euro.