De vraagprijs op Funda

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer dachten een goede keuze te maken, toen ze deze villa voor 2,2 miljoen euro in Noordwijk kochten. Niets bleek echter minder waar. Het stel had zich flink verkeken op de maandelijkse lasten die gepaard gaan met zo’n gigantisch huis. Zo bleken de hypotheeklasten en energiekosten aanzienlijk hoger uit te vallen dan verwacht. Naar verluidt zouden alleen de hypotheeklasten al zo’n 14.000 euro zijn.

De villa heeft daarnaast een energielabel E, wat uiteraard voor hoge energiekosten zorgt, maar tegelijkertijd ook voor hogere kosten wat de hypotheek betreft. Dit was voor het jonge stel bijna onhaalbaar waardoor er al snel werd besloten om de woning weer op Funda te koop te zetten. De huidige vraagprijs bedraagt 2.125.000 euro (deze was eerst 2.195.000 euro).

Onaantrekkelijke woonlocatie in Noordwijk

In theorie lijkt de verkoop van een villa gelegen in Noordwijk geen enkel probleem. Toch heeft de woning in praktijk een aantal nadelen die potentiƫle kopers op afstand houdt. Zo staat het huis in een nogal onrustige omgeving en duurzaamheid is ver te zoeken.

woning meilandjes

Tegenwoordig zijn dat punten waar huizenkopers erg kritisch op zijn. Volgens kenners zijn de woningen op de exclusieve locaties in Noordwijk vele malen aantrekkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde boulevard van Noordwijk of de appartementen zijdelings van het luxe hotel Huis Ter Duin. Die woningen zijn toegankelijker voor gezinnen of welvarende huizenkopers die toe zijn aan een rustige woonomgeving. Met een beetje klussen en verven krijgt Maxime Meiland zoiets helaas niet verbetert.

Een restschuld van tonnen

Kopers slaan de villa van Meiland dus massaal over, waardoor de hoge maandelijkse kosten dus ook doorlopen. Voor Maxime betekent dat dus dubbel verliezen. Uit wanhoop heeft het stel de woning al voor een veel lagere prijs te koop gezet, maar voorlopig mag het niet baten. Het huis heeft nog wel wat aandacht nodig en is toe aan een aantal kleine verbouwingen. Daar zitten kopers nu eenmaal niet op te wachten, ook financieel gezien niet. Desondanks is de miljoenenvilla geen lelijk exemplaar. Van buiten is het huis zeer aantrekkelijk en ook het buitenzwembad in de achtertuin moet toch interesse wekken. Vooralsnog lijkt de aanschaf van de woning uit te lopen op een vastgoedblunder voor Meiland. Vermoedelijk blijven zij en haar partner zitten met een restschuld van een paar ton. Een dure, maar wijze les! Bekijk hieronder meer foto’s van de woning:

villa maxime meiland te koop funda

noordwijk villa te koop keuken