Geheim van je ouders

Iedereen heeft wel een geheim. Sommige hebben er één of meer en het ene geheim is véél erger dan het andere geheim. Deze anonieme man werd door zijn ouders bericht of hij naar huis wilde komen, omdat ze iets moesten vertellen. Ze zeiden tegen hem dat het oké was, maar hij was van binnen hartstikke bang voor het gesprek. Hij zei: “‘Ze gaan me eruit schoppen’ was de eerste gedachte die in me opkwam, maar dat kon niet verder van de waarheid zijn.” 

 

Het geheim: je hebt een andere vader

Toen hij ging zitten, vertelde zijn ouders dat wat ze ging vertellen verwarrend kon zijn en veel emoties zou oproepen. “Toen vertelden ze me dat mijn vader niet mijn biologische vader is”, aldus de man. In eerste instantie dacht hij dat ze een grap maakte, maar al snel bleek dat dat niet zo was. Zijn moeder vertelde hem dat ze het al jaren wilden vertellen, maar dat het nooit het goede moment was. Hij werd vroeger op school gepest, dus toen wilde ze hem niet opstapelen met nog meer problemen waar hij zijn energie aan moest geven. Elk jaar weer probeerden ze het opnieuw, maar het lukte nooit. Nu is het geheim er eindelijk uit en kunnen ze verder als familie.

Een rustige reactie van hemzelf en positieve reacties op Reddit

De man schrijft: “Ik ben niet boos dat mijn moeder het nooit heeft verteld, het is alleen vervelend om er nu pas achter te komen. Ik hoef alsnog niet mijn biologische vader te ontmoeten. Hij heeft ons verlaten, terwijl hij wist dat mijn moeder zwanger was. Zo iemand hoef ik niet te leren kennen, want dat kun je gewoon niet maken. En dan nog mijn vader is nog steeds mijn vader. Hij heeft me geadopteerd toen ik één of twee jaar was, dus meer heb ik dan niet nodig.” 

Veel mensen reageren positief op het verhaal, en vooral op de handelwijze van de ouders. Ze zijn van mening dat de man nu oud genoeg is en vinden dat het, aangezien het feit dat de periode van pesterijen achter de rug zijn, een goed moment was om dit geheim op te biechten.