Uit onderzoek is gebleken dat…

Het zou je vast niet verbazen dat er wel eens onderzoek is gedaan naar het verloop van relaties en de hoeveelheid geluk die koppels samen ervaren. Zo is er ook gekeken naar de verschillende mijlpalen waar mensen in relaties mee in aanraking komen. Wist je dat er zelfs een mijlpaal is waarop de meeste stellen zich het gelukkigst voelen samen? Helaas voor alle mensen die net een relatie zijn gestart: om je meest gelukkige periode met iemand te ervaren moet je toch echt nog een tijdje wachten.

 

Hoeveel jaar samen zeg je?

Uit een onderzoek van Social Networks and the Life Course is dus gebleken dat er een mijlpaal lijkt te zijn waarop stelletjes het gelukkigst zijn samen. Dit onderzoek werd gehouden onder maar liefst 20.00 echtparen en de mate van tevredenheid gedurende de relatie. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de meeste koppels aangaven pas na 20 jaar samen te zijn het meest gelukkig te zijn. Het kost natuurlijk heel veel tijd om elkaar ├ęcht goed te leren kennen.

wanneer zijn stelletjes koppels het gelukkigst in je relatie

Je moet elkaar echt goed leren kennen

Je moet dus ook meerdere mijlpalen met elkaar hebben doorlopen om je partner in alle situaties te leren kennen. En om dit te kunnen ervaren, moet er aardig wat tijd overheen gaan. Na een relatie van twintig jaar heb je elkaar in alle situaties meegemaakt. Daarnaast ben je ook zelf enorm als persoon gegroeid. De echtparen uit het onderzoek geven aan dat je na twintig jaar weet hoe je met elkaar moet communiceren.

Ook zeggen zij dat je je minder snel aan je partner stoort. Je gaat je partner op andere manieren leren waarderen en merkt ook dat je meer tevreden bent met de relatie die je samen hebt opgebouwd. Maar wees niet getreurd als je pas net een relatie hebt: de echtparen gaven ook aan dat ze rond het twintigste jaar samen nog steeds net zo verliefd zijn als in het eerste jaar.