Kasteel Huize Harmelen staat te koop op Funda

Heb jij er altijd al van gedroomd in een uniek kasteel te wonen, middenin het Groene Hart? Grijp dan deze unieke kans voordat het te laat is. Wij kwamen onlangs een prachtige Funda kasteel tegen, die we maar al te graag even aan je showen.

Het rijksmonumentale kasteel, dat ook wel bekend staat onder de naam kasteel Huize Harmelen, is een absolute eyecatcher in de omgeving en laat je leven in eeuwenoude historische details. Het oudste deel van het kasteel stamt zelfs uit de middeleeuwen.

Dit middeleeuwse kasteel staat te koop op Funda

Dit middeleeuwse kasteel staat te koop op Funda

Bij binnenkomst word je meteen al voorgesteld aan de prachtige middeleeuwse traptreden en de unieke raampartij. Vind je de woonoppervlakte van 486 vierkante meter net iets te ruim voor jou en je familie? Dan zou je ervoor kunnen kiezen 2 of 3 andere gezinnen erbij in te laten trekken. Naast dat je het kasteel bewoonbaar kunt maken, is het ook nog eens de ideale bestemming voor evenementen en trouwgelegenheden. De centrale ligging, goede bereikbaarheid middenin het land en de prachtige rustige omgeving maakt het middeleeuwse kasteel Huize Harmelen een unieke plek om te wonen.

Inclusief een gerestaureerd Koetshuis

Op het 6.095 vierkante meter perceel staat naast het kasteel uit 1400 ook het gerestaureerde koetshuis met rieten dak. Dit Koetshuis is compleet gerenoveerd en kan worden gerealiseerd in een Bed & Breakfast. Hoewel het Koetshuis natuurlijk een fantastisch aspect is, staat er langs de slotgracht ook nog eens een tuinhuis ontworpen door een bekende tuinarchitect.

Dit middeleeuwse kasteel staat te koop op Funda

Dit middeleeuwse kasteel staat te koop op Funda

Naast het historische koetshuis en tuinhuis beschikt het Funda kasteel over 14 kamers, waarvan 5 slaapkamers, 2 badkamers en 3 woonlagen. Je bent voor het Huize Harmelen kasteel, waar je kunt wonen in een oase van rust in een unieke en groene omgeving, een bedrag van € 2.695.000 kwijt.

Heb jij je hart verloren aan de charme van dit unieke kasteel? Neem dan voor meer afbeeldingen en details een kijkje op Funda of hieronder.

middeleeuwse Harmelen

middeleeuwse Harmelen