Wie is Merve Taşkin?

Merve Taşkin is een Turkse influencer. Ze is geboren in 1998 in Istanbul. Taşkin is populair onder jongeren in haar geboorteland. Op Instagram heeft ze 574.000 volgers, op TikTok zijn dat er 54.000 en op Twitter 66.000. De influencer post foto’s en filmpjes van zichzelf die slecht vallen bij het conservatieve deel van de Turkse bevolking. Zo poseert ze regelmatig in bikini. Vaak moet Taşkin tweets en posts verwijderen omdat ze bang is.

 

Celstraf voor het plaatsen van obscene foto’s op Instagram

Samen met twee vriendinnen kwam Merve Taşkin vorig jaar januari naar Amsterdam om haar 22ste verjaardag te vieren. Merve post wel vaker uitdagende foto’s op haar Instagram voor haar half miljoen volgers, maar dit keer ging ze dus te ver volgens de Turkse wet. De 23 jarige influencer werd opgepakt omdat ze een bezoek aan het museum Amsterdam had gebracht, waarvan ze verslag deed op sociale media. Naar aanleiding van een foto in het museum werd ze door de Turkse politie opgepakt in Istanbul. “Ik heb toen een verklaring afgelegd bij de politie,” vertelt de influencer aan Het Parool. “Ik dacht dat het voorbij was, maar maanden later ben ik weer opgepakt. Dit was tijdens mijn zomervakantie in Çanakkale, toen ik een hotel zat. Ik heb toen een nacht vastgezeten en heb de aanklager uitleg gegeven over de posts. Hij zei toen dat ik vrij was.

Volgens de Turkse wet kan je namelijk tot maar liefst drie jaar cel krijgen voor te ‘obscene’ foto’s. Eerst werd Merve veroordeeld tot maar liefst zes maanden cel, maar door haar ‘goed gedrag’ kreeg ze strafvermindering tot vijf maanden voorwaardelijk. Deze celstgraf hoeft ze niet uit te zitten wanneer ze de komende vijf jaar geen enkel strafbaar feit pleegt.

Bekijk hieronder de Instagram van de Turkste influencer.

Check ook de influencer Julia Rose (vriendin Jake Paul). Ze is een van de meest gewaagde dames op Instagram.