Deze Mercedes SLR McLaren is de duurste auto van Marktplaats

Wat een gekke plek is Marktplaats toch. De Mercedes SLR McLaren is sowieso geen koopje. Voor een normale versie betaal je al snel zo’n € 300.000. Maar deze specifieke SLR McLaren tilt het naar een heel ander niveau. Deze versie, de zeldzame 722 S, is echt een uitzondering. Er zijn wereldwijd maar 150 van gemaakt. Dat maakt ‘m behoorlijk speciaal, toch?

mercedes-slr-mclaren-2

Wat krijg je voor het betalen van bijna een miljoen euro?

Nou, deze SLR 722 S heeft 650 pk, wat 24 pk meer is dan het standaardmodel. Hij heeft een verlaagd onderstel dat 10 mm dichter bij de grond ligt, grotere remmen voor betere stopkracht en unieke carbon spoilers en diffusers. De donkergrijze veelspaaksvelgen maken het plaatje compleet. Dit alles draagt bij aan de exclusiviteit en de prijs van deze auto.

Beide modellen zijn een ode aan legendarisch oud-coureur Stirling Moss, die helaas in 2020 op 90-jarige leeftijd overleed. Nog nooit werd iemand zoals Moss deed viermaal op rij de tweede plaats in het wereldkampioenschap zonder daadwerkelijk te winnen. Moss wordt daarom ook wel de beste autocoureur genoemd die nooit wereldkampioen werd in de Formule 1. Desondanks was hij een gigantisch legendarische coureur, gerespecteerd door de grootste namen in de autosport.

mercedes-slr-mclaren-3

Nog steeds geïnteresseerd in deze peperdure Marktplaats auto?

Als je na het zien van het prijskaartje nog steeds geïnteresseerd bent, moet je weten dat deze Mercedes SLR McLaren uit 2008 komt en slechts 24.875 kilometer op de teller heeft. Hij wordt aangeboden door Maasdijk Automotive op Marktplaats.

Of je nu een autoliefhebber bent of gewoon droomt van een high-end sportwagen, deze advertentie vergeet je niet snel. Het prijskaartje van bijna € 950.000 lijkt misschien een beetje overdreven, maar voor een auto met zo’n geschiedenis en zeldzaamheid is het misschien wel een koopje.